Горещ телефон: Крава, оказала се кон, е предизвикала ПТП. Закъснял автобус. Шум от комина на “Киркович” и други сигнали

STZAGORA.NET
*
_TelefonСред сигналите, подадени и вчера (понеделник, 4 декември) на Горещия телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, по-съществени са следните:

* Сп. Железник-1, 8.07 ч. – няма автобус по линия 13, с начален час 07:55. При направена проверка е установено, че маршрут Железник-Зора, начален час 07:55, реално е започнал курса в 08:07 часа – с 12 минути закъснение. По данни на дежурния диспечер колата е закъсняла, защото е извозвала ученици от СОУ “Железник” до ХIII ОУ. Дружеството ще бъде санкционирано за закъснението. От “Автобусни и тролейбусни превози” са заявили, че ще вземат мерки за отстраняване на закъснението.

* Пътен възел Казанлък – Хасково, преди “Метро” – Крава, която се разхожда по пътното платно, е предизвикала ПТП. Животното още се разхожда в района на пътния възел. Дежурният на ОПУ е запознат с казуса. Касаело се за кон. Изпратен е екип на място.

* Няма обозначителна табела или огради между коледния базар и велоалеята, вследствие на което велосипедист е щял да блъсне гражданин. Взети са мерки до 15 минути базара да бъде обезопасен с необходимите съоръжения.

* Кръстовището на ул. “Авг. Траяна” и бул. “Руски”, югозападен ъгъл: Счупен клон виси, опрян в други. Подаващият сигнала съобщава, че евентуално ако падне, ще е на тротоара. По-късно е докладвано, че клонът е премахнат.

* Ул. “Хан Аспарух” №2 – На детската площадка са пуснати свободно домашни кучета, които притесняват играещите деца. В момента на проверката нарушители не са установени. Екип “Контрол екология и чистота” е разяснил на подаващия сигнала подробно как ще бъде засилен контролът в указания участък.

* Ул. “Майор Таньо Кавалджиев” №143 – Самонастанил се бездомник под стълбището, от западната страна. Извършва физиологичните си нужди в района. Дежурният оператор на тел.112 е предал сигнала към ОДМВР.

* Спирка “Славянски” 2, посока към ЖП гара – няма кошче на посочената спирка. Гражданинът желае да се постави. До два дни фирма “Грийн Партнърс” ще постави кошче.

* Кв. Самара 1, ул.”3-та опълченска”, от западна страна на завод “Наталия” – Неправилно паркиран трактор с ремарке на банкета от 10 дни. Ограничава се видимостта на кръстовището.

* В “Уеб портал за родители на Община Стара Загора” не е обявено седмичното меню. Гражданката се интересува защо се забавя актуалната информация. За пропуска е сигнализирано в отдел “Образование”. Липсващата информация ще бъде качена в сайта.

* Ул. “Боруйград” № 60 – Междублоковото пространство е силно замърсено. Пътеките имат нужда от почистване.

* Ул. “Августа Траяна” № 32 – Голям изсъхнал клон, надвиснал над пешеходна алея.

* Бул. “Митрополит Методи Кусев” № 22 – над зимната градина на кафе “Мока” – Сух клон на дърво, има опасност да падне пред входа на адреса.

* Ул. “Д-р Т. Стоянович”, откъм ул. “Княз Борис” – парното: Всяка вечер има силен шум от сградата на болницата – комина. Нетърпим е, необходимо е да се направи проверка за шума и да се отстрани.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн