Клубът на работодателя отчете първи резултати от инициативата си за квалификация на кадри

STZAGORA.NET
*
DSC_0640По време на проведеното поредно месечно събрание на Клуба на работодателя в Стара Загора основните теми за дискусия бяха инициативите за квалификация на кадри и изграждане на модерна индустриална зона в града.

След срещата с министъра на образованието Красимир Вълчев през октомври беше организирана съвместно с Областната управа, РУО-Стара Загора и Търговско-промишлената палата в Стара Загора среща с директорите на професионалните училища. На нея се роди идеята в европейската „Седмица на професионалните умения“ старозагорските работодатели да отворят вратите си за ученици и техните родители. Включиха се фирмите “Стандард Профил България” ЕАД и “Ате Пласт” ООД, както и два ресторанта – Ресторант & Пицария “ЦАРЯ 65″ и Ресторант „Бизар“. Техни представители споделиха, че са ги посетили над сто ученици, които са останали впечатлени от възможностите, предоставящи съвременните предприятия в Стара Загора. За съжаление посещенията са станали в делнични дни децата не са били придружавани от родителите си, които са реално взимащите решение къде да продължат образованието и реализацията си подрастващите.

Това няма да е последната подобна инициатива на работодателите. Изказани бяха мнения в РУО Стара Загора да бъде внесено предложение в часовете на класа в училищата да гостуват представители от бизнеса, които да запознават учениците с възможностите за работни места и професионална реализация. Ще бъде сформирана работна група за изготвянето на предложения пред институции, министерства и комисии, имащи отношение по въпроса за образованието.

Работодателите приеха решение председателят на клуба Димитър Гайдаров, както и новият председател за 2018 г., който ще бъде избран на ротационен принцип, да влязат в Управителния съвет на акционерното дружество, което ще бъде създадено за иницииране на бъдещата индустриална зона в кв. “Зора”.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн