Задържаха старозагорец за държане и търговия с културно-историческа ценности

STZAGORA.NET
*
Rimski moneti 450На 29.11.2017 г., от служители на ОДМВР – Стара Загора са предприети действия за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с държане и търговия с културно-историческа ценности.

В района на бензиностанция, намираща се в района на северния изход на Стара Загора, е задържан 39-годишен старозагорец. У него са намерени и иззети 98 римски монети, а в жилището му – още 18 старинни монети и старинно кръстче. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК.

Лицето е задържано за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

(Снимката е илюстративна)

*  *  *

На 29.11.2017 г. е извършено претърсване и изземване в жилище в Стара Загора, обитавано от Тодор Н. Иззети са културни ценности от различни периоди – 27 предмета: монети, медальон и др. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 278, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че е открил културна ценност и в продължение на седем дни не е съобщил на компетентните власти. Назначена е и се извършва експертиза на културно-историческите ценности, разпити на свидетели и др.

(Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив)

#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн