Емил Христов и Пламен Йорданов: Опозицията се дразни от успехите на България, но дано поне да не вреди

STZAGORA.NET
*
Emil Hristov i Plamen YordanovEmil Hristov i Plamen Yordanov 24% ръст на брутния вътрешен продукт на България – 100 милиарда лева в абсолютни цифри, 106 млрд. лв. заложени догодина. Готвим се да приемем най-добрия бюджет за последните 10 години. Над 700 млн. лв. повече ще има за заплати и пенсии. Рекордно ниска безработица. Жизненият стандарт ще расте осезаемо. Това преди няколко години не сме си го и представяли. Налице е признание за България в Европа. Страната ни с времето все повече се приема като фактор на Балканите. Имаме пробив в дипломацията с Македония. Борисов събра през октомври на среща в резиденцията Евксиноград лидерите на Румъния, Гърция и Сърбия. Има усещане за стабилност. На този фон е разбираемо защо опозицията проявява все по-голяма нервност.

С тези факти зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, народен представител от Стара Загора, и областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов коментираха днес пред медиите, като отзук от проведеното преди два дни Национално събрание на ГЕРБ, опитите на опозицията да се конфронтира с управляващите и да нагнетява политическо напрежение с всички възможни средства в навечерието на европредседателството на България.

“Логично е БСП да нервничат, защото виждат, че нещата не се случват както те ги искат – да има нестабилност и хаос в страната, и да се проваляме – обясни Пламен Йорданов. – Това няма как да се хареса на опозицията и няма как да не я накара да се чувства нервна. Защото по този начин тя очевидно не е алтернатива. Жалкото е, че това нещо не помага нито на тях, нито на нас. Съвсем скоро бяха времената, когато хиляди хора бяха излезли по улиците на София срещу безобразията, които се правеха от БСП и ДПС, тогава в управление. И ако сега позволим тази истерия на БСП да прерасне в обществото и отново да отидем на предсрочни избори, това в никакъв случай няма да е полезно за страната и за нейното развитие, особено в този важен момент, в който се намираме – нямам предвид само председателството, а и това, че сме в най-важната фаза в работата с кохезионните фондове на ЕС и една политическа нестабилност може да означава неусвояването на един огромен ресурс, който подобрява пряко живота на гражданите в общините.”

По думите на Емил Христов, от друга страна непрекъснатото напрежение, в което БСП вкарва и партията, и страната, служи за сплотяване на твърдолинейните членове на партията и за отвличане на вниманието от вътрешните проблеми, които БСП има. “Това дава възможност на ръководството й да се задържа с тази политика. Лошото е, че това влияе зле на страната. Непрекъснатата конфронтация ще води до затрудненя по време на председателството на България, което е цел на БСП. Това го каза и премиерът Борисов. А една провалена България по време на европредседателството не е в интерес нито на ЕС, нито на нас, нито на съседите ни, дори и на други държави, имащи интерес от дестабилизирането на България” – посочи депутатът. Той бе категоричен, че ГЕРБ ще има достатъчна подкрепа в парламеннта, за да бъде направена анонсираната ревизия на приватизационните сделки по време на прехода. “Ние оставаме зад намерението си да се потърси справедливост” – увери Христов.

Чрез преизбирането на кмета на Стара Загора Живко Тодоров като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и издигането на Емил Христов за зам.-председател на Народното събрание Стара Загора запазва влиянието си в политически план на централно равнище и ще улесни работата на местната власт с централните институции, сподели Пламен Йорданов. На свой ред Емил Христов бе категоричен, че ще продължи да работи с досегашната енергия и в региона, като сред първите задачи ще бъде да обиколят отново с Пламен Йорданов малките общини в областта за поредна среща с кметовете и техните проблеми. През 2018 г. предстои и цикъл избори на общински ръководства на ГЕРБ и старт на подбора на най-добрите кандидати за общински съветници и кметове по места.

По един от местните проблеми – финансовото състояние на УМБАЛ “Киркович”, Емил Христов увери, че болницата през последните месеци непрекъснато увеличава приходите си и кризи не се очакват. Добре е директорът й да оповести пред медиите това, предложи той.

*  *  *

„За проверка на приватизационните сделки се заговори заради несправедливостта през всичките тези години. Въпросът е принципен и се надявам да получим достатъчно подкрепа в Народното събрание, за да излезе истината за всички съмнителните сделки“, подчерта зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов по време на пресконференция в Стара Загора. Той допълни, че предстоят сериозни политически консултации за постигане на съгласие по темата, и че до този момент БСП показват, че са против това да се каже истината за приватизацията.

„Предстои да приемем един от най-добрите държавни бюджети за последните 10 години, който с право е определян като социален“, категоричен бе зам.-председателят на НС. Той посочи, че са предвидени 700 млн. лв. повече за заплати и пенсии, и че прогнозата за 2018 г. е 106 млрд. лв. БВП – нещо, което преди е било немислимо. „Стабилността в страната води до повишаване на жизнения стандарт на хората и това не се харесва на БСП. Затова се стремят и към дестабилизация“, подчерта Емил Христов.

Той бе категоричен, че независимо от отговорните държавни ангажименти, ще продължи да работи за решаване на проблемите в старозагорския регион, от който е избран за народен представител. Продължават и редовните му приемни за граждани във всички населени места от областта.

„Ще продължим да работим активно за решаване на проблемите на общините и особено на по-малките, които са в по-трудна комуникация с централната власт“, посочи областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов. Той съобщи, че след националния конгрес на партията, който се проведе на 26 ноември, предстои активна работа по места за избор на общински ръководства. Ще бъде подходено с голяма отговорност, защото това ще са хората, на които партията ще разчита през 2019 г., когато са следващите местни избори.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн