Кметът Живко Тодоров в студиото на БНТ: Чакаме общинските камери, разширение на връзката с магистрала “Тракия” и държавни терени за “Бедечка”

STZAGORA.NET
*
657Кметовете да могат да поставят камери в рамките на общините, които управляват, и съответно да могат да съставят актове, като законът трябва да бъде променен в тази посока – сподели за очакваната реализация на едно дългоочаквано предложение тази сутрин в ефира на Българската национална телевизия кметът на Стара Загора Живко Тодоров. По този начин, по думите му, ще може да бъде упражняван много по-добър контрол върху нарушителите. Проблемът е, че в населените места много често се кара с превишена скорост.

Живко Тодоров съобщи още, че през тази година се очаква да бъде завършен работният проект, след което да бъде издадено строително разрешение и да бъде отпуснато финансиране за разширението на 6-километровата връзка между Стара Загора и автомагистрала “Тракия”.

“Мисля, че по темата “Бедечка” успяхме да затворим страницата – каза още кметът Тодоров. – Искам да благодаря на премиера по този въпрос, защото се очаква през следващите седмици да получим от държавата бивши военни терени с отпаднала необходимост, които да бъдат прехвърлени на Общината, за да можем чрез тях да заменим тези частни имоти, които са в рамките на парк “Бедечка”. По този начин собствениците ще бъдат удовлетворени, Общината ще запази парка и няма да се стигне до изплащането на обезщетения. Когато има съвместна работа между правителството, общините и институциите, резултатите са положителни” – обобщи Живко Тодоров.

На въпрос за преизбирането му в състава на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, както и за поредния мандат на Бойко Борисов начело на партията, Живко Тодоров заяви: “В ПП ГЕРБ има един безспорен лидер, какъвто е премиерът Борисов, който неслучайно за трети път е начело на изпълнителната власт. Той има доверието на хората в страната, както и доверието на съпартийците си, затова закономерно на Четвърто редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ бе преизбран за председател.”

Разговорът на живо – тук >>>.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн