Втора детска площадка дари на Стара Загора почетният гражданин Димо Бухчев

STZAGORA.NET
*
IMG_2135IMG_2144В североизточната част на парк „Пети октомври“ е изградена и оборудвана нова детска площадка с площ 73 кв.м. Тя е дарение за децата на Стара Загора от бизнесмена Димо Бухчев, наследник на един от старите старозагорски индустриални родове и Почетен гражданин на Стара Загора.

Тя осигурява различни съоръжения за игра на децата – двойна люлка, клатушка, комбинирано детско съоръжение и къщичка. Зоните около съоръженията са обезопасени с ударопоглъщаща каучукова настилка.

Това е втората детска площадка, която Димо Бухчев дарява на малките жители на областния град. Първата, с площ 150 кв.м, бе изградена през пролетта в парк „Александър Стамболийски“ (Алана).

По този повод в сряда, 29.11.2017 г., в 12.00 ч. кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще го удостои с Грамота и благодарствен плакет .

Димо Бухчев и семейството му притежават емблематичната за града Бухчева къща, която е обявена за архитектурен паметник на културата преди повече от 30 години. Фамилната „Бухчева къща”, строена през 1910 година, е една от най-старите и красиви сгради в Стара Загора, която се вписва хармонично в съвременното архитектурно пространство на града и допринася за неповторимата му атмосфера. Преди 17 години в двора е изграден православен параклис „Св. Димитър“. Днес къщата е не само фамилна ценност, но и паметник на възрожденския дух и предприемчивост на българина.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн