Нова детска площадка откриха в старозагорското село Сулица

STZAGORA.NET
*
Сулица 4Сулица 1Обновен Клуб на младежта и пенсионера и нов детски кът откриха днес в старозагорското село Сулица.

Детската площадка е изградена по общински проект финансиран от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) на стойност 10 хиляди лева.

„Всички сме радостни от хубавите неща, които се случват в Сулица, надяваме се това да продължи”, каза на официалното откриване Иванка Иванова, кмет на селото. Тя благодари на общинския съветник Диян Димитров, с чиято помощ е станало възможно изграждането на детската площадка.

„Много е лесно да се руши, да се слага прът в колелата, трудно е да се правят хубави неща. Ето, с парите по проекта стана факт детския кът, изцяло е обновена и сградата на клуба”, отбеляза Диян Димитров. По думите му благодарности заслужава кметът на Общината Живко Тодоров, който винаги откликвал на нуждите на хората от Сулица и помагал. Общинският съветник благодари и на изпълнителя Мирослав Енчев, който си е свършил перфектно работата и дори направил допълнители подаръци за хората от селото. „Не беше лесно, но направихме нещо, което ще остане за поколенията, молбата ми е да го пазите”, допълни Диян Димитров.

„Новият клуб вече ще се казва Клуб на младежта и пенсионера, а не както досега пенсионерски клуб”, обясни кметицата Иванка Иванова. По Коледа пък децата ще изберат име на новата си придобивка.

„Следващото хубаво нещо, което трябва да направим е да довършим църквата в селото, събираме дарения, хората откликват”, разказа още Иванова.

Тя и Диян Димитров прерязаха лентата при откриването на площадката, а нетърпеливите малчугани от Сулица веднага завзеха люлките и пързалката. „Оградата на съоръжението, която е на стойност 1500 лв., е изградена от спонсори”, уточни кметицата.

Кратка литературно-музикална програма ознаменува събитието. След това хората от селото се почерпиха с вкусните питки и сладки, приготвени от вещите домакини от Сулица.

Всички обещаха да следят зорко за опазване на детската площадка и на обновения клуб, за да има къде техните внуци да играят и да творят. В специално създадената детска творческа работилничка в Клуба, местните момчета и момичета създават различни предмети от екоматериали, предстоят кулинарни уроци и още много забавни игри.
Сулица 3Сулица 2
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн