Нова образователна инициатива за младите старозагорци “Аз и моят успех” насърчава активността им

STZAGORA.NET
*
1511180490OGY5На 27.11 (понеделник) от 19:00 ч. ще се проведе безплатна лекция на тема “Защо има бъдеще в България?”. Събитието ще се състои в залата на “ZaraLab” – Стара Загора, бул. “Княз Александър Батенберг” №28 (над магазин БИЛЛА).

С лекцията се поставя началото на поредица събития от новата образователна инициатива „Аз и моят успех“. Тя цели да насърчи младежката активност и си поставя амбициозната задача да спомогне за намаляването на броя на демотивираните българи. Според последните данни хората, които не учат и не работят, наброяват 300 000 души. Те са най-вече млади хора до 29 години, със средно образование, които се издържат от доходите на семейството си.

По време на събитието “Защо има бъдеще в България?” ще бъдат разгледани кои са основните причини, които пречат на младите хора да се развиват успешно у нас, с какви фактори е свързано заминаването им в чужбина и какви са перспективите за реализация в страната ни.

Лектор на събитието е Венелин Добрев. През 2013 г. той стартира и инициативата “Младите успели българи”. През 2014-та година започва работа по свой стартъп проект – туристическо мобилно приложение Alternatrip, с чийто екип печелят наградата на публиката на Startup Weekend Varna 2014. В продължение на 2 години е мениджър на една от най-активните младежки организации във Варна, където реализира над 150 безплатни събития за ученици и студенти. В началото на 2016 г. се връща в родния си град Стара Загора, в които работи като като експерт по международни програми и проекти в Агенцията за регионално икономическо развитие. Организира изданието на Europe Code Week за Стара Загора и редица безплатни събития, на които специалисти споделят своя опит с млади хора в различни области.

Лекциятa “Защо има бъдеще в България?” е подходяща за ученици от 10, 11 и 12-ти клас, но е отворена за посещение и от хора във всяка възраст.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн