Казанлъшките социалисти искат смяна на отговорника за Старозагорска област Драгомир Стойнев

STZAGORA.NET
*
Задълбочава се конфликтът между БСП – Казанлък и централното ръководство на партията
*
_BSP logo 300Българската социалистическа партия в Казанлък на 23.11.2017 г. проведе разширено заседание на Общинския съвет на партията. В заседанието взеха участие ръководствата на всички партийни структури на територията на Общината. На заседанието бе поканена да участва и Работната група, утвърдена от ИБ на НС на БСП, извършила проверка на организационното и финансово състояние на БСП Казанлък. Работната група не се отзова на поканата.

ОбС на БСП Казанлък взе следните решения:

1. Настоява на ИБ на НС на БСП да смени отговорника за област Стара Загора Драгомир Стойнев. Мотивите за това са:
- в момент на консолидация на организацията и широка обществена дейност Драгомир Стойнев не обединява, а чертае разделителни линии в 126-годишната организация;
- с действията си умишлено уронва престижа и унижава Казанлъшката партийна организация. От тези действия печелят единствено и само в този момент останалите политически формации като ПП ГЕРБ и ПП ДПС.

2. Предлага на Общинската контролна комисия да извърши проверка на основните партийни организации с председатели Теодора Иванова, Пламен Караджов, Донка Симеонова и Продан Бюйлеков, които от 23 месеца не са внасяли членски внос в ОбС на БСП Казанлък.
Съгласно Устава на БСП партиен член, който не е плащал членски внос повече от 1 година, автоматично се изключва от партията.

3. Предлага на Общинската контролна комисия да вземе отношение по въпроса нарушен ли е Уставът с дадената пресконференция от народния представител Донка Симеонова и общинските съветници Пламен Караджов, Теодора Иванова и Моника Динева на 20 ноември 2017 г. и изнесената невярна информация за „рестарт на БСП Казанлък”.

4. Сезира Областния съвет на БСП в Стара Загора с Позиция срещу свиканото по спешност заседание на Областния съвет на 28 ноември 2017 г., където да бъде обсъден Докладът на проверяващата работна група. Това противоречи на чл.29 от Устава на БСП, определящ правомощията на Областните съвети на БСП само като координиращи органи.

Общински съвет на БСП Казанлък
(Писмото е изпратено до медиите в региона. Подобна позиция бе изпратена и на 21 ноември. Позицията на споменатата по-горе Работна група от ИБ на НС на БСП досега не е обозначена в публичното пространство – бел. ред.)
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн