Старозагорският депутат Емил Христов е избран за зам.-председател на Народното събрание

STZAGORA.NET
*
IMGP6655Старозагорският народен представител от ГЕРБ Емил Христов днес бе избран за заместник-председател на Народното събрание, със 123 гласа „За“. Той зае мястото на Цвета Караянчева, която преди дни бе издигната за председател на парламента.

„Благодаря на всички за доверието, това е признание за Стара Загора”, каза минути след гласуването Емил Христов. И допълни, че ще продължи да работи за интересите на целия Старозагорски регион.

Новоизбраният зам.-председател на Народното събрание е инженер, завършил Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Професионалният му опит е изцяло свързан с българската армия. Служил е в 31-ва фронтова зенитно-ракетна бригада в Стара Загора и в 61-ва механизирана Стрямска бригада в Карлово, където е отговарял за покриване на изискванията на стандартите на НАТО. Бил е начело на един от първите български контингенти в Босна. През периода 2004-2005 г. е началник на група за стратегическо планиране към Командването на Многонационалните сили в Ирак.

От юли 2010 г. Емил Христов е общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора. От 2011 г. до избирането му през март 2017 г. за народен представител е председател на Общинския съвет в града. Бил е начело и на Постоянната комисия по регионално развитие и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България и два мандата зам.-председател на УС на Националната асоциация на председателите на Общински съвети на Република България.

Емил Христов владее руски и английски език. Семеен, с две деца
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн