Държавата ще финансира инфраструктурата в Индустриална зона “Загоре” – Стара Загора

STZAGORA.NET

*
На 21 ноември в btyСтара Загора се проведе работна среща между членове на Управителния съвет на Клуба на работодателя и кмета на общината Живко Тодоров, по повод изграждането на индустриална зона „Загоре”. Живко Тодоров съобщи, че след проведената през август тази година среща между бизнеса на регион Стара Загора и министъра на икономиката Емил Караниколов и последващите разговори се е стигнало до решение индустриалната зона да бъде изградена в квартал “Зора”.

Проектът ще е съвместен между общината и държавата, като общината ще предостави земята, а държавата ще финансира изграждането на цялата необходима инфраструктура. За тази цел ще се учреди акционерно дружество, от което всеки заинтересован впоследствие ще може да закупи акции.

Кметът отправи покана бизнесът да продължи да участва пряко в развитието на индустриалната зона, възникнала по негова инициатива, чрез включване в управителния съвет на акционерното дружество на Димитър Гайдаров – председател на Клуба на работодателя и активно участващ в анализа на икономическото състояние на региона и преговорите с институции и потенциални инвеститори, заедно с представители на общината и държавата.

Участниците уговориха провеждането на допълнителна среща, след като бъдат уточнени всички детайли относно проекта.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн