Скрижали на камък борят крадци на декоративни растения в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
1-6602 - 660Оригинален начин за неутрализиране на набезите на крадците на декоративни растения са измислили стопани-естети от блока на ул. “Боруйград” 10 в Стара Загора (до ъгъла с ул. “Цар Иван Асен II”). На камък в малката ивица зеленина пред блока си, аранжирана с усет и старание, те са оставили послание до вандалите, красиво изписано върху камък – така, че и самото то да се превърне в декоративен елемент.

“Спрете да крадете!!! Нямате ли съвест…” – пише на закръглен речен камък, поставен върху пиедестал от дънер на живяло на това място дърво.

Дали апелът на хората от блока към съвестта на свикналите да смятат чуждото за свое ще проработи, предстои да видим. Но за всеки случай е добре да защитят градинката си и с камера, съветват ги препатили заралии. Така поне ще разберат кой посяга на труда им и ще са в състояние да предявят към него претенции за компенсиране на нанесените им морални и материални щети.

Така изглеждаше красивата днес блокова градинка само преди 2 години. Снимка: Гугъл

Така изглеждаше красивата днес блокова градинка само преди 2 години. Снимка: Гугъл

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн