ВМРО – Стара Загора раздаде брашно на нуждаещи се в Деня на християнското семейство, готви се да чества 110 г. от смъртта на Иван Гарванов

STZAGORA.NET
*
VMRO_3VMRO_1Стотици пакети с брашно раздадоха активисти на ВМРО-БНД в Стара Загора днес, на празника Въведение Богородично, в деня, в който църквата чества Деня на православната християнска младеж и семейство. Акцията на патриотите започна в 9.00 часа и се проведе едновременно в църквата “Света Троица” и в катедралния храм “Свети Димитър”.

Брашното е символен дар, тъй като от него се прави обредният хляб за трапезата на християнското семейство, сподели Антон Андонов – областен координатор на ВМРО в Стара Загора и член на националното ръководство на партията.

В четвъртък, 23 ноември, местната организация на ВМРО-БНД ще отбележи навършването на 110 години от смъртта на родения в Стара Загора Иван Гарванов – борец за национално обединение, председател на ВМОРО в началото на ХХ век, убит на 38 г. след междуособни борби за власт във ВМОРО по заповед на Яне Сандански. Честването ще е пред поставената преди 15 години от организацията паметна плоча на Иван Гарванов на мястото, където е бил домът му – ул. “Поп Минчо Кънчев” 120 в Стара Загора, съобщи още Антон Андонов.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн