Митрополитите Киприан и Антоний отслужиха Божествена Света литургия за Деня на християнското семейство

STZAGORA.NET
*
IMG_9747IMG_9751Техни Високопреосвещенства Старозагорският митрополит Киприан и Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний оглавиха празничната служба в храм “Успение Богородично”. Десетки бяха миряните, препълнили църквата на този свят ден.

С беседа за християнското семейство на Старозагорския митрополит Киприан започна концертът “За добро сме на този свят” на НЧ “Искра-1860″ – Казанлък. “Много хора се замислят днес за мястото на семейството в техния живот и за своята способност за изграждане на семейство, но ако те не намерят чистотата в нашите християнски семейства, няма да я намерят никъде, защото нападенията на княза на този свят върху семейните устои са твърде многообразни. Затова ние трябва постоянно и настойчиво да правим аналогия между Църквата и семейството, ежедневно и ежечасно да призоваваме Бога за Свидетел на нашия живот и да утвърждаваме в съзнанието на нашето християнско общество правдата на живота, чиято същност се състои в това, че семейството – това е малка Църква в служение на Бога и хората” – каза в словото си владиката.

В концертната програма участие взеха Вокален състав “Искрица”, Смесен хор “Петко Стайнов”, Трио “Калина”, Вокална група “Севтополис” и пианистките от класа на Елена Юлиянова – Клавирно дуо Виктория Влахова и Адриана Узунова, и Школата по художествено слово.

Благовест Илиев
Снимки: Жейна Желева.

IMG_9785IMG_9788
#


share button


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн