Утре – Ден на християнското семейство и в стаозагорската детска градина “Светлина”

STZAGORA.NET
*
bazar4На светлия християнски празник Въведение Богородично (21 ноември) – Ден на християнското семейство, деца, родители и бабите от „Баболандия“ в Детска градина “Светлина“ ще бъдат заедно на специални тържества, организирани във всички групи. Както е в повечето български народни приказки, поверията повеляват нашите баби да са извор на мъдростта, любовта, семейната хармония и уюта. Така е и в нашата приказка, наречена Детска градина „Светлина“. Ще бъдат организирани заниманията „Бабините гозби са най-вкусни“, „Бабините истории и приказки са най-сладки“. Децата и бабите ще замесят питка, ще я украсят с просфора – семейна реликва, пазена от една от бабите, ще се забавляват заедно.

Още от днес в детската градина се рисува на тема „Аз и моето семейство“, а утре децата ще направят рамки за рисунките, ще играят заедно игри от детството на своите родители и баби.

Ще бъде отворена и кутията с дарения за лечението на Гого, в която родителите внесоха средствата от закупените в специален базар през миналата седмица произведения на възпитаници на детската градина.

Тържествата утре започват в 17,30 часа, съобщи Йоанна Димитрова, директор на ДГ “Светлина”.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн