Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема 43-годишна жена за разпространение на наркотични вещества

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKНа 19.11.2017 г. е извършено претърсване и изземване на адрес в Стара Загора, обитаван от 43-годишната Гита И., при което са иззети пет пликчета с прахообразно вещество, с общо тегло около един грам, и електронна везна. При полеви наркотест иззетото вещество реагира на метамфетамин.

Образувано е бързо производство, по което Гита И. е привлечена в качеството на обвиняема за престъпление по чл. 354а, ал.1 предл. първо от Наказателния кодекс за това, че на 19.11.2017 г. в Стара Загора, без надлежно разрешително, държала с цел разпространение наркотични вещества – метамфетамин. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора обвиняемата Гита И. е задържана за срок от 72 часа.

По делото са назначени експертизи на иззетите веществени доказателства, разпитани са свидетели. Предстои изготвяне на заключенията на назначените експертизи и внасяне на делото в Окръжен съд – Стара Загора с искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Гита И, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн