Общински съвет на децата създават в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
348679854На 20.11.2017 г. от 18.00 часа в Зала „Младежки дом“ ще се състои официалното учредяване на Общински съвет на децата в Стара Загора.

В Съвета ще участват 36 деца на възраст от 11 до 14 години, предварително избрани на вътрешен кръг от ученическите съвети на 16 училища.

Целта на новосъздадената структура е допълнителна подкрепа в сферата на гражданското образование, ориентирано към формиране на умения за решаване на проблеми, произтичащи от реални житейски ситуации.

Чрез участието си в Общинския съвет на децата учениците ще развият и усъвършенстват своите личностни качества – инициативност, любознателност, трудолюбие, воля, упоритост, самостоятелност в усвояването на знания и работа в екип.

Младите хора на Стара Загора ще се научат да действат като активни граждани, отговорни за своята среда и развитие, допринасяйки още в ранна възраст за организационното, културно и социално развитие своята общност и обществото като цяло.

Форматът на Съвета остава с отворен характер и при желание и възможност ще приема нови членове.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн