НАП посреща днешния си професионален празник с нов проект и с награда за обслужването на клиенти

STZAGORA.NET
*
NAP 300Днес е професионалният празник на Приходната администрация. По този повод от НАП споделят две оптимистични новини.

Стартира на нов проект, насочен към младите финансисти на неправителствената организация “Джуниър Ачийвмънт” България в партньорство с МОН и институционалната подкрепа на Национална агенция за приходите:

НАП партнира на “Джуниър Ачийвмънт” в проекта “Практични финанси”

Вчера беше даден официалният старт на проекта “Практични финанси” на неправителствената организация “Джуниър Ачийвмънт”/JA/ България. Проектът се реализира в партньорство с Министерство на образованието и науката и институционалната подкрепа на Национална агенция за приходите, Комисия по финансов надзор, както и сдруженията и асоциациите на финансовия сектор в България. Чрез реализацията на проекта “Практични финанси” JA България и партньорите целят да предоставят на учениците от гимназиален етап знания и практически умения в управлението на личните финанси. Курсът ще включва традиционни методи на обучение и обучение с дигитални технологии, смесени по начин, който помага на учащите да усвоят материала по-продуктивно.

Повишаването на финансовата и данъчна грамотност на учениците е важна посока за устойчива икономика. Отчитайки този факт НАП реализира образователната си програма “Влез в час с данъците” от 2013 година. В рамките на проекта данъчни лектори водят учебни часове в средните училища в цялата страна, като се срещат с над 25 000 ученици годишно. От 2016 г. приходната агенция добави напълно нов компонент към проекта си. Това са онлайн курсовете по данъчни и осигурителни въпроси, които са достъпни безплатно за всички онлайн потребители на www.vlezvchas.bg.

НАП с награда за обслужването на клиенти

Националната агенция за приходите беше отличена с първа награда в категорията “Подобрение на обслужването” от Фондация “Граждани срещу бюрокрацията” на официална церемония вчера. НАП получава приза заради факта, че практически всички административни услуги могат да бъдат ползвани по електронен път, както и заради силно подобреното качество на обслужване “лице в лице” в офисите на приходната администрация.
“Наградата е признание за целия екип на НАП. Получаваме я и защото вярваме, че когато спазването на законовите изисквания е достатъчно лесно и удобно, клиентите ни неизбежно ще го оценят. Наградата е и ангажимент да продължим да подобряваме обслужването на нашите клиенти, включително като развиваме електронните си услуги и каналите, по които ги предоставяме и за напред”, каза по време на награждаването заместник-изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн