Проведе се първата работна среща за Международния конкурс на лютиерите в Казанлък през 2018 г.

STZAGORA.NET
*
20 (1)Започна същинската организация по предстоящото домакинство на Казанлък на престижния Международен конкурс на лютиерите догодина. По своя инициатива кметът на Община Казанлък Галина Стоянова посрещна в кабинета си представители на ръководството на Съюза на лютиерите в България и Почетния гражданин на Казанлък Едрьо Едрев. В разговорите бяха очертани основните събития на световния форум, който ще гостува в Града на розите от побратимената Кремона между 28-ми май и 3-ти юни 2018 г., паралелно с провеждането на юбилейните 115-ти Празници на розата.

Сочен за Мека на лютиерството на Балканите, Казанлък бе избран от италианските лютиери за столица на световната професионална школа през 2018 г. по случай 100-годишния юбилей на лютиерската традиция в България.

Предстои координация на главните стъпки между всички организатори на най-високопоставеното събитие в сферата на лютиерството – Община Казанлък, Съюза на лютиерите в България, Националната асоциация на италианските лютиери и лично на нейния постоянен президент Гуалтиеро Николини.

Откакто е създаден, респектиращият 80-годишен италиански форум, посветен на виртуоза Антонио Страдивари, за първи път ще напусне пределите на своята родина. В чест на вековната традиция в изкусното майсторство на струнните инструменти в Казанлък цветът на лютиерското изкуство догодина ще се вплете във фестивалните дни в Розовата долина.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн