Предстоящи събития в Регионална библиотека “Захарий Княжески” – Стара Загора, до 18 ноември

STZAGORA.NET
*
Bibliotekata_RB_Zah_Kn_23cm74567414 ноември 2017 г. (вторник), 18:00 ч., зала първи етаж

* Представяне на новата стихосбирка „Детонатор за глухарчета” на писателя Йордан Пеев.

15 ноември 2017 г. (сряда), 17:45 ч., зала първи етаж

* Представяне на новите книги на юриста Стефан Саранеделчев „Зад превръзката Темида закачливо ни намига” (забавни случки с юристи от Старозагорски регион) и трилогия с родови изследвания.

16 ноември (четвъртък) и 17 ноември (петък) от 18:00 часа, и 18 ноември (събота) от 16:00 часа

* Прожекции на новия български игрален филм “Дамасцена”.

„Дамасцена“ е филм за българската мечта. Така режисьорът Тодор Анастасов определи най-новия си филм, който снощи беше представен за първи път в Държавната опера – Стара Загора. Сюжетът на лентата е създаден от сценариста Мария Лалева по истинска история, преплетена с легенда. Едно обикновено момче, родено и израснало в Долината на розите, през 60-те години на миналия век до наши дни, което преминава през Възродителния процес и става световен търговец на розово масло. Един драматичен разказ за духовното извисяване, което един човек може да постигне през много перипетии, стига да не се отказва от мечтата си.
Главната роля е изиграна от Веселин Плачков. „Дамасцена“ има огромен за днешните условия състав от 56 актьори и над 1300 статисти в масови сцени, снимани през четирите сезона на десетки локации както в Долината на розите, така и на други места в страната. Оператор е Христо Генков, а музиката е дело на Румен Бояджиев – баща и син.

18 ноември 2017 г. (събота), 11:00 ч., зала първи етаж
* Музикално общество „Борис Христов” – Стара Загора представя документалния филм „Борис Христов на сцената и в живота”.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн