Сигнали и произшествия – 10 ноември: ПТП със загинал, роми секат дърва, задържан е мъж, консумирал алкохол в старозагорски парк, откраднати са пари от офис и магазин

STZAGORA.NET

lampa-2a* 40 минути след полунощ вчера е получен сигнал, че в района на бензиностанция 99+ (на изхода за Казанлък) лица от ромски произход секат дърва. Дежурният на телефон 112 е предал сигнала към ОДМВР – Стара Загора. Няма информация открити ли са нарушителите.

* Сутринта, 10 минути преди 8 часа на 10 ноември, е получен сигнал, че на ул. “В. Левски” №4 бездомник на видима възраст около 60-65 години е в безпомощно състояние до контейнерите за смет на адреса. Мъжът е трудноподвижен и е с две патерици. Дежурният на телефон 112 е предал сигнала към ОД на МВР и Спешна помощ.

* Малко преди 19 часа е получен сигнал, че в парк “Ал. Стамболийски” (Алана) четири лица употребяват алкохол на алея в западната част на парка. Сигналът е предаден на Екип КОР (Контрол на обществения ред). От екипа са върнали информация, че е необходимо съдействие от ОДМВР. След като такова съдействие е осигурено, нарушението е било преустановено. Съставен е акт за установено административно нарушение (АУАН) на едно лице. Екип на МВР е отвел едно лице в близкото Първо районно управление на МВР.

* В Първо РУ на МВР – Стара Загра е получено съобщение, че неизвестен е проникнал в офис на фирма, намиращ се на бул. “Цар Симеон Велики“. Чрез използване на техническо средство е отворен метален шкаф и е извършена кражба на 1500 лева и бутилка уиски. Кражба на други 1500 лв. е констатирана и от магазин на главната улица в Стара Загора. Образувани са досъдебни производства по двата случая.

* Полицията е установила и задържала извършителя на телефонна измама в края на февруари 2016 г., при която 88-годишна старозагорка бе измамена с 640 лева. Това е 34-годишен мъж с инициали Д.А. от град Ветово, област Русе.

* ПТП със загинал: В 17.42 ч. вчера 72-годишен водач от Стара Загора, управлявайки л.а. “Тойота РАВ 4″, е ударил на път ІІ-57, км.14, ненадейно изскочил пред автомобила 36-годишен мъж от с. Радецки, община Нова Загора. Вследствие на удара пешеходецът е починал. Водачът на лекия автомобил е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен.

* За скандал със скрита камера, поставена в женската тоалетна на ПМГ – Стара Загора, от вътрешната страна на едната клетка, на нивото на корема, съобщи администраторът на една от големите старозагорски Фейсбук групи Янко Янков. Воайорът, постави камерата – момче, вероятно ученик от училището, се е самозаписал на нея. Бил е записан и от други камери в училището. Показания по случая са дали в полицията директорката на гимназията и учители. Камерата е била фабрично монтирана в закачалка за дрехи и е записвала на намираща се в нея карта памет.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн