Улични ремонти, подмяна на асфалтови и тротоарни настилки за 6 млн.лв. е извършила Община Стара Загора за по-малко от година

STZAGORA.NET
*
За по-малко от година Община Стара Загора е изразходвала общо 6 млн.лв. от бюджета си за улични ремонти, подмяна на асфалтови и тротоарни настилки, изграждане на паркинги, ограничители на скоростта (гърбици) и полагане на хоризонтална маркировка. Това сочат данните в отчета на кмета Живко Тодоров за периода от 01.11.2016 г. до 01.10.2017 г.

Близо 4,1 млн.лв. са изразходвани за ремонти на уличната мрежа на територията на общината. Те включват полагане на асфалтови настилки и текущ ремонт на улици в Стара Загора – бул.”Никола Петков”, бул.”М.М.Кусев”, бул.”Цар Симеон Велики”, ул.В.Верешчагин”, ул.”Трети март”, ул.”Белмекен”, ул.”Г-н Михайловски”, бул.”България”, ул.”Поручик Кисьов”, ул.”Марио Жеков”, ул.”П.Алабин”, ул.”Мусала”, ул.”Войвода Ст.Черногорски”, ул.”Хрищян войвода”, ул.”Г.Кюмюрев”, ул.”Индустриална” ул.”Промишлена”, бул.”Иван Вазов”, бул.”Крайречен”, ул.”Стефан Караджа”, ул.”Подп.Калитин”, Калояновско шосе, локално платно бул.”Св. патриарх Евтимий”, както и на централната улица в с.Богомилово, алеи в МБАЛ “Ст.Киркович”, паркинга пред Медицинския факултет на ТУ, пътя към екарисажа, към с.Хрищени, пътя Хрищени – АТЗ, паркинга на езеро “Загорка”, благоустрояване на прилежащото пространство около автогарите в кв. „Железник“ и кв.“Зора“. Асфалтиране по цялата широчина на пътното платно е извършено в участъци от ул.“Ангел Кънчев“, ул.“Александър Батенберг“, ул.“Чипровско въстание“ в кв.“К.Ганчев, ул.“Берое“ в с.Богомилово, изграждане на нова улица в с.Змейово.

Извършени са още редица текущи и локални ремонти на повече от 20 улици, близо 10 междублокови пространства на територията на областния град и кварталите “К. Ганчев”, „Железник“, „Зора“, “Три чучура-юг” и „Лозенец“, извършен е текущ ремонт на пътната мрежа на автобусните линии до повечето старозагорски села, ремонтирани са улици в селата Богомилово, Змейово, Калитиново, Борилово, поставени са гърбици, извършено е машинно почистване на улични оттоци в гр.Стара Загора, подменени са капаците на ревизионни шахти от уличната канализационна мрежа със самонивелиращи се такива и др.

Извършена е реконструкция на кръговото кръстовище на пл.”Берое”, ремонт на пешеходния мост пред кметството в с.Християново, поставена е бетонова настилка на кметството в с.Еленино и др. Положена е хоризонтална пътна маркировка за над 100 000 лв.

В процес на изграждане са довеждащият път до новия гробищен парк, работи се по ремонта на бул.”Митрополит М.Кусев” от ул. “Ген. Гурко” до ул.”Хр.Ботев”, благоустроява се кв. „Три чучура-север“ след приключването на реконструкцията на водопроводната и канализационна мрежа – ул.”Капитан П.Войвода” (северно от ул. „Н. Икономов“); цялата ул.”Н.Икономов” и най-високата обиколна улица заедно с обръщалото на автобусите, става ясно още от отчета на кмета. По тези улици благоустрояването е цялостно – нови бордюри, нови асфалтови и тротоарни настилки, както в кв. „Самара 3“ през 2016 г.

В периода от 01.11.2016 г. до 01.10.2017 г. на територията на Община Стара Загора са положени тротоарни настилки за близо 1,9 млн.лв. на общо 56 обекта – улици: в кв. „Самара-3“, кв. “Казански”, бул. “Св.П.Евтимий” ул. “Иван Хаджихристов”, ул. “Граф Игнатиев”, ул. „Ангел Кънчев“, ул. „Т. Стоянович“ и бул. „Столетов“ над болницата; ул.”Гео Милев”, ул. “К. Ганчев”, ул.”Г. С. Раковски”, ул.”Любен Каравелов”, ул. “Боруйград”, ул.”Г. Михайловски” и др. Те включват още 6 междублокови пространства, изграждане на паркинги, пешеходни подходи, достъпна среда, джобове за контейнери и др.

Публичното представяне на отчета на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров ще се проведе на 09.11.2017 г. от 18.00 ч. в залата на хотел „Мериан Палас“.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн