Народният представител от ГЕРБ Радостин Танев се срещна с жители на старозагорските села Братя Кунчеви и Оряховица

STZAGORA.NET
*
Старозагорският народен представител от ГЕРБ Радостин Танев се срещна с жители на две от селата в общината – Братя Кунчеви и Оряховица. Той, заедно с Николай Николов, общински съветник от Стара Загора, обсъдиха местните проблеми и някои от важните въпроси, които се разглеждат на национално ниво.

„Благодарим на Радостин, че ни помага – както докато беше общински съветник и отговаряше за нашето село, така и сега като народен представител продължава да го прави. С неговата подкрепа бе извършен ремонт на училището, почти е завършена и оградата на двора му, направен бе проект и за реконструкция на две от основните ни улици“, каза по време на срещата в местния пенсионерски клуб кметът на Братя Кунчеви Георги Георгиев.

„Работата се върши, когато има разбиране и ясно поставени проблеми, затова при вас винаги съм идвал с удоволствие“, подчерта старозагорският депутат. „Всичко, което заедно с ръководството на Община Стара Загора и кмета на селото сме постигнали – е било заради това, че сме работили в синхрон за подобряване на живота и средата на хората в по-малките населени места“, допълни Танев.

Народният представител запозна присъстващите с някои от основните точки, които парламентът има на дневен ред, като акцентира върху приемането на Бюджет 2018 г. „Имаме един разумен и социален проект за бюджет, което е важно“, подчерта Радостин Танев.

Жителите на Братя Кунчеви му зададоха въпроси за Закона за движение по пътищата, както и дадоха предложение относно използването на каруци. „Трябва да се направи така, че да бъдат регистрирани не само в общините, но и в КАТ, защото контролът ще бъде повече и санкциите също“, мотивираха се те. Бе даден пример за инцидент в съседно село с произшествие на пътя между автомобил и каруца, която е била без водач. Друг проблем, който обсъдиха хората с депутата, бе засилване на мерките при избор на препарати, с които се третират земеделските посеви, за да не вредят на пчелите. „Трябва да се гледа сериозно на субстанциите за растителна защита, защото при нас и околните села има огромна загуба на пчелни семейства. Става страшно, ако измрат пчелите”, споделиха още те.

След срещата си с жителите на Братя Кунчеви, Радостин Танев посети и друго старозагорско село – Оряховица. Обсъдено бе използването на дървесни масиви за лични ползи. Танев обясни, че това може да се случва само с разрешение и то на определени места, а не да се навлиза в горите.

Радостин Танев зарадва с добри новини оряховци – „ВиК тръбата, която се спука преди време и остави доста къщи без вода, ще бъде изцяло сменена, за да нямате такъв проблем и тази година. Имаме уверението на фирмата, че това ще се случи преди зимата“, подчерта той.

Обсъден бе и графикът на междуградския транспорт и нуждата от коригирането му в обедните часове, проверката за което пое общинският съветник Николай Николов.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн