Засаждат 40 дръвчета за 10-годишнината на ЦНСТ „Малък групов дом“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
През 2017-та се навършват 10 години от създаването на Център за настаняване от семеен тип „Малък групов дом“ в Стара Загора, създаден през 2007- 2008 г. по проект „Деинституционализация на услугите за деца” в сътрудничество на Община Стара Загора и фондация „АРК” – България.

Целта на проекта е да се покаже модел на закриване на голяма институция и изграждане на социална услуга от семеен тип. От 2009 г. ЦНСТ е общинска услуга, която осигурява дом и грижа за 40 деца от региона.

За десетгодишния период през ЦНСТ са преминали 69 деца, а 17 от тях са осиновени в България и чужбина. 5 са върнати при своите родители и 4 са настанени в приемни семейства.

Десет годишнината ще бъде отбелязана със засаждането на 40 широколистни дръвчета в квартал „Железник“, където се намират два от центровете.

Съвместно с Община Стара Загора, административно бюро «Железник», дръвчетата, дарение от създателя на Инициатива «Гората.бг» Никола Рахнев, ще бъдат засадени на 17- 18 11. 2017г. от 11 часа.

На 21. 11. 2017г. в 14 часа, в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе среща на всички, които са допринесли с идеи, средства, работа за изграждането на нашата социална услуга, съобщават от центъра.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн