Произшествията в Стара Загора в неделния ден

STZAGORA.NET
*
Гражданин е алармирал в 8.13 ч., че две домашни кучета са пуснати свободно в зелените площи на кръстовището на бул. “Славянски” и бул. “Патриарх Евтимий”. Собствениците им са на място. Сигналът е предаден на Екип “Контрол екология и чистота”. При появата на екипа единият собственик е напуснал мястото. На другото лице е съставен акт за установено административно нарушение.

В 10.19 ч. на Горещия телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 е постъпил сигнал, че в кв. “Три чучура-север”, боровата гора до бл. 69, две деца от ромски произход секат дървета с брадви. Извършена е съвместна проверка с екип на ОД на МВР. Гражданката, подаваща сигнала, е казала, че след като децата са видели екипа на ОД на МВР, са избягали. Съставена е докладна записка.

Сигнал за пожар на старото сметище на Мандра баир е подаден в 13.11 ч. Горяла е част от незатрупаните с пръст отпадъци. Няма човешка намеса, касае се за самозапалване. Охраната на обекта е на място. Тлеенето е започнало преди десетина дни. Дежурният във фирмата-концесионер по чистотата “Грийн Партнерс” е обяснил, че от 4 месеца и половина нямат ангажимент към сметище Мандра баир. В 14.01 ч. на място е пристигнал специализиран противопожарен автомобил. Огънят е бил загасен след продължило над 2 часа оросяване на огнището.

Постъпил е и сигнал, че на адрес кв. “Железник”, ул. “Сърнена гора” №35, две домашни кучета, вързани в частен имот, лаят денонощно и притесняват живущите в района. Подаващият сигнала ще изпрати писмена жалба, придружена с видео файл, с настояването компетентните лица да предприемат необходимите законови мерки за преустановяване на тормоза на живущите в района.

Оплакване има и от новите наематели на ресторант на ул. “Св. Троица” 97, които от три нощи притеснявали живущите в района със силна музика. Шумът е прекратяван след подаване на сигнал към тел.112 и посещение на място от екип на МВР. Подаващият сигнала желае да се направи проверка и ако е необходимо, да се ревизира издаденото разрешително за удължено работно време.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн