Старозагорско училище впечатли министъра на образованието

STZAGORA.NET
*
Постиженията на децата от старозагорското основно училище „Кирил Христов” силно впечатлиха министъра на образованието и науката Красимир Вълчев при посещението му в школото. Той бе придружен от Иванка Сотирова, заместник-кмет в Община Стара Загора, Татяна Димитрова началник на Регионалното управление на образованието и старозагорския депутат Емил Христов.

Целта на посещението беше министър Вълчев да се запознае с едно иновативно училище, от мрежата общински училища на Община Стара Загора, в което учениците подобряват резултатите и критичното си мислене, чрез иновативни образователни процеси, модели и методи на преподаване.

Гостите се запознаха с модерната и богата материално-техническа база, позволяваща дигитализацията на преподаването на урока чрез ползването на компютри, мултимедии и широк достъп до интернет мрежата. Показани бяха оборудваните с модерна компютърна техника кабинети по информационни технологии, специализираните кабинети по история и цивилизация, химия и опазване на околната среда, изобразително изкуство. С интерес министър Вълчев разгледа уникалната Галерия на българските владетели, сътворена от учителя по рисуване Пламен Михалев.

Във фоайето на училището министърът даде пространно интервю на ученици от Клуб „Медии“ по програмата „Твоят час“. Бъдещите журналисти зададоха много въпроси свързани с образованието и предпочитанията на Красимир Вълчев по време на ученическия му живот в Стара Загора.

В учебната стая на I а клас, той разговаря с първолаците по проблема с тежките раници. Децата споделиха, че искат да си носят учебниците и тетрадките вкъщи, за да видят родителите им какво са учили през деня. В училището обаче има осигурени шкафчета, където те могат да оставят част от вещите си.

Особен интерес за министъра и придружаващите го гости предизвика изградената класна стая на открито и прилежащата зелена зона, засадена с редки растителни видове.

Директорът на училището Господин Балъкчиев запозна гостите с три направления за работа: дигитализация на учебния процес, екологично и патриотично възпитание на учениците. Той представи проектите и националните програми, по които училището работи, както и с наложената практика за споделяне опит с други утвърдени училища от страната.

Педагогическият съветник Георги Димитров разказа за най-новата инициатива – надиграване в голямото междучасие, в която се включват както ученици, така и учители. По думите му това е един от начините за овладяване на агресията в училище.

Министър Вълчев получи в дар картина с пейзаж от Стара Загора и икона на Света Богородица. Той с интерес разгледа и изложбата на малките художници от училището, участвали в пленер по живопис в Атон.

#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн