Окръжна прокуратура – Стара Загора се самосезира по повод изнесени данни за компютърна измама

STZAGORA.NET
*
В предаване на телевизия БиТиВи „Тази сутрин“, на 18.10.2017 год. и на 20.10.2017 г., са изнесени данни за евентуално извършени престъпления.

Данните от предаванията сочат като евентуални извършители Дарина Атанасова и Ивелина Петкова. За Ивелина Петкова се твърди, че е от Стара Загора и работи в Окръжен съд – Стара Загора.

Окръжна прокуратура – Стара Загора се е самосезирала с оглед събиране на данни за извършени престъпления по чл. 212а от Наказателния кодекс, а именно създаването на интернет сайт „Къде си“, който копира интернет сайт „Търсим се“, и престъпления по чл. 283 и чл. 284 от Наказателния кодекс, а именно изнасяне на информация от Окръжен съд – Стара Загора и то от лице, работещо в този съд.

Образувана е преписка, по която с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора, на осн. чл. 145, ал.1, т.3, ал.2 и ал.3 от Закона за съдебната власт, е възложено извършването на проверка.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
23 октомври 2017 г.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн