Младежи от три области работят по проект „180 ДНИ EUФОРИЯ“

STZAGORA.NET
*
Младежките общински съвети от Сливен, Стара Загора и Бургас работят по проект, „180 ДНИ EUФОРИЯ“, свързан с бъдещото Председателство на България на Съвета на Европейския съюз. Първите дейности бяха информационни срещи в трите областни центъра и избор на „еврокомисари”. “Еврокомисар” от страна на старозагорската група е Симеон Манев – ученик от Езикова гимназия “Р.Ролан” . Проведе се и семинар с участието на 27 младежи от младежките общински съвети, на който те се запознаха с подготовката за Председателството, с това как работи Европейския съюз за младите хора и с програма „Еразъм+”.

Проектът цели да създаде чувство в младежите, че са част от общата еуфория и случващото се в страната, както и да им покаже, че те са част от процеса на формиране и реформиране на политики. Той се реализира в изпълнение на Дейност 2 „Младежки кампании и инициативи”, с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта, с кандидатстващата организация СНЦ „Възрожденска столица” .

С настъпването на новата година за период от шест месеца България ще поеме председателството на Съвета на ЕС. В продължение на 180 дни ще говорим повече за Европа, заедно ще се опитваме да защитим положителния облик на страната ни. Ще дадем на младежите „повече Европа“, ще ги накараме да приемат по-близо европейските идеи и ценности, заедно ще стигнем до извода защо предстоящото събитие е толкова важно за всички и какъв може да е приносът на всеки един от тях, обясняват организаторите.

Предстоят срещи-семинари на „еврокомисарите” с младежи от малките населени места в трите области и планиране на събития, провеждане на събития, свързани с Председателството в областните центрове, посещаване на събитие от официалната програма на българското Председателство на Съвета на ЕС – гр. София.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн