Старозагорските народни представители от ГЕРБ: Работи се, а това не се харесва на БСП

STZAGORA.NET
*
Подготвя се законопроект българите зад граница, кандидатстващи за гражданство, да получават синя карта, с която да могат да работят тук, докато приключи процедурата
*
Делян Добрев да преосмисли своята оставка и да не се остава емоциите да го водят. Това заяви областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора Пламен Йорданов на пресконференция, заедно с народните представители Емил Христов, Маноил Манев и Радостин Танев. „Откакто е в политиката, партия ГЕРБ налага нов морал и доказателство за това е, че всеки един, който не е коректен в своите политически действия се оттегля – нещо, което в БСП никога не се случва. Този морал в момента се използва от опонентите ни за отстрелване на хора и това е недопустимо, подчерта областният координатор на ГЕРБ.

„Очаквам БСП под давление на Корнелия Нинова да започне да търси роднини на хора, които не са родени“ – допълни Маноил Манев. Той подчерта, че вярва много повече на Делян Добрев, отколкото на Елена Йончева.

„ГЕРБ изпълнява предизборните си обещания – минималните пенсии са увеличени, стартира програмата „Родители в заетост“, за децата до 5-годишна възраст, за които няма места в детските ясли или градини (след тази възраст всички деца тръгват на предучилищна подготовка). Тези родители, за да не се откъсват от трудова дейност, ще могат да наемат за срок от 18 месеца детегледач(ка) по свой избор, регистриран в Бюрото по труда, който ще получава месечно заплащане. Работи се, а това не се харесва на БСП, чиято опорна точка е да се говори как правителството не работи” – посочи Емил Христов. Той обяви, че онова, което е обещано в Стара Загора, се изпълнява. Прави се пътят към Гурково, който бе в много тежко състояние, започва изпълнението и на проекта за отсечката Стара Загора – Раднево. В Община Стара Загора по „Региони в растеж“ се ремонтират училища и детски градини на стойност малко над 14 млн. лв. Подадени са и шест проекта в социалната сфера, други 4 ще бъдат подадени до края на този месец.

Радостин Танев уточни, че програма „Родители в заетост“ вече е стартирала. Заявления за участие в нея вече се подават в бюрата по труда. От програмата могат да се възползват родители, които искат да започнат или да се върнат на работа, а за децата им не е имало място в яслата или детската градина. „20 млн. лв. се насочват директно към млади семейства, а детегледачи могат да бъдат бабите или дядовците на децата, или одобрени от самите родители безработни хора“ – подчерта старозагорския народен представител.

Относно предстоящото разглеждане на доклада за изтребителите “Грипен” в Народното събрание Емил Христов, който е председател на Временната комисия за проучване на процедурата по избор на нов изтребител, посочи, че са установени смущаващи факти и обстоятелства. „Комисията препоръчва на Народното събрание да направи препоръки към Министерството на отбраната за корекция на документите, които са дали необосновано предимство на една от офертите, и са станали причина един от участниците да бъде дисквалифициран“ – подчерта народният представител. Препоръчва се също така да се започне отново процедурата от внасянето на проекта за инвестиционен разход в НС, като бъдат разгледани и новопостъпили оферти за новопроизведени самолети, които са били известни към момента на вземане на решение.

Новият политически сезон на 44-тото Народно събрание започна с динамична работа по комисиите, с работни групи в широки формати – с участието на граждани, специалисти, неправителствени организации и т.н., посочи Маноил Манев. Според него има останала доза болшевизъм в БСП, която в зала се променя коренно, когато види камерите. „Във вътрешната комисия след първо четене са промените в Закона за вътрешните работи, в които има важни текстове, свързани с миграцията и децата мигранти. Няма да позволим зад тях да се прикриват хора, които нямат нищо общо с тези деца. Работи се върху съществени промени и в Закона за движение по пътищата“, подчерта народният представител.

По думите му, комисията за българите в чужбина работи активно и върху законопроект, който ще даде възможност на българите зад граница, които са в процедура за получаване на българско гражданство, да получават т.нар. синя карта. „С нея те ще имат възможност да работят в България, докато трае процедурата за гражданство“, обясни Маноил Манев.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн