Новият скейтпарк в Стара Загора – разказ от първо лице на един общински съветник

STZAGORA.NET
*
Общинският съветник Янко Янков разказа във Фейсбук как е преминала днес срещата на кмета със скейтбордисти от Стара Загора по повод демонтирането на старата площадка за скейтборд зад Пощата поради моралното й и физическо амортизиране, и готовността на Общината да създаде нова:

“Преди час приключи срещата за новия скейтпарк – сподели Янков. – Дойдоха над 20 човека. От страна на администрацията присъстваха, кметът на Стара Загора- Живко Тодоров, главният архитект- Виктория Грозева, общ.съветник и председател на комисията по спорт- Николай Диков и представителят на гражданското общество в общинския съвет- моя милост. :)
Имаше и двама представители на фирмата изпълнител.

Срещата започна малко нервно и с леко лаконичен и предубеден тон от страна на някои младежи, които предварително бяха настроени от “нямащия нищо общо” – Иван Славов, който “само” е замесен с барчето до парка, което пък от своя страна не е плащало наем на общината от година и половина, и което дължи, по неофициални данни, над 20 000 лв. Както се казва: “Кой каквото и да ти говори, винаги става въпрос за пари” ;)

Младежите видяха и разбраха, че никой не иска да “заграби”, пак според думите на Иван Славов, мястото им и да го застрои, след като им обясних, че то е публична общинска собственост и изкуствено ги настройват с лъжи и манипулации, и тонът си дойде в границите, като стана конструктивен и полезен. Говорихме какво искат те, кметът обеща да се дадат пари от бюджета, които и ние, общинските съветници, ще гласуваме като разход. Уточни се мястото, което искат от клуба. Поговорихме и за това, че трябва да имат повече отговорности и че новият парк ще се предостави на клуба за стопанисване, а те от своя страна да изготвят правилник за вътрешния ред и да следят за спазването му, също и да го подържат.

Кметът пое ангажимент максимално бързо да се задвижат процедурите по проектиране и изпълнение, а ние като съветници – да се одобри по-бързо от общинския съвет и да не се губи време.

Всички стигнахме до извода, че старият парк си е изпълнил максимално функцията и е вече опасен.

За да няма съмнения и после недоволни, че уредите не са по изисквавията, кметът се съгласи да ползваме проектант, посочен от тях, който да работи с главния архитект. За представител се излъчи Ивайло Кънев от спортния клуб.

Срещата завърши много добре, с усмивки и надежда за по-добро бъдеще на този екстремен спорт. Благодаря за инициативата и участието на всички младежи. Така се прави гражданско общество и контрол над общината, с реални действия, а не само с лаене и плюене по групите във Фейсбук.”
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн