Наградиха с аплодисменти “Слугинята-господарка” на открито край езеро “Загорка”

STZAGORA.NET
*
Новата открита сцена “Орфеида” край езеро “Загорка” беше официално открита на 25 септември от 20 часа с камерната опера “Слугинята-господарка” от Джовани Перголези на Държавна опера Стара Загора. Това е още една прекрасна форма, чрез която оперното изкуство ще стои близо до своите почитатели, каза преди началото на представлението директорът на Старозагорската опера г-н Огнян Драганов. Посетителите на оперната постановка се чувстваха прекрасно в градината на ресторант “Орфеида”. Красивото нощно небе, чудесното изпълнение на оперните артисти и оркестъра, прекрасният изглед към езеро “Загорка”, квалитетното вино и коктейлни хапки, които бяха включени към билета, създадоха едно наистина добро настроение за наслада на сетивата.

Идеята на г-н Огнян Драганов и собственика на комплекса инж. Дечко Колев е откритата сцена “Орфеида” да бъде “пренесена” във водната площ на езерото, точно под терасовидно разположената лятна градина. Сцената трябва да е готова до края на следващата пролет. Тя ще бъде със стабилни основи и широчина около 12 метра. Плановете са още в началото на следващото лято езерната сцена да бъде открита с постановка на операта “Травиата” от Джудзепе Верди. Така Стара Загора ще се нареди до редица градове от Германия, Австрия и други страни в Европа, които провеждат цели оперни фестивали на сцени сред езерни води.

На 28 септември също от 20 часа откритата камерна сцена “Орфеида” ще представи интересното кулинарно шоу “Вкусът на музиката” с водеща Йоланта Делибозова-Йоли. По време на шоуто Йоли ще свири с музиканти от Старозагорската опера и ще готви рецепти на велики композитори като Росини и Бизе, а публиката ще има удоволствието да ги дегустира.

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн