В Казанлък ще бъде открит Технически колеж към ТУ – София

STZAGORA.NET
Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова: „След едномесечното обществено обсъждане, което премина на сайта на Министерство на образованието и след акредитацията процедурата изискваше решение на Министерски съвет. На днешното заседание на МС докладът за откриване на колеж към ТУ – София в Казанлък е срещнал пълно единодушие. Честито на Казанлък! Честито на Техническия колеж, на всички студенти, които ще се запишат още от тази година в университета в Казанлък, който ще бъде изключително полезен за нашия бизнес! Искам да знаете, че това стана възможно с подкрепата на страшно много хора. На първо място бизнесът на Казанлък единодушно застана зад идеята; съставът на целия Технически университет – София, включително и ректора, разбира се; министърът на образованието и Министерският съвет. Лично премиерът Борисов и вицепремиерът Валери Симеонов оцениха, че в Казанлък има толкова голяма нужда от една форма на обучение, която да създава специализирани кадри за сферата на машиностроенето и хидравликата, които са уникални за нашия град и се развиват, за наша радост, в подем. Честито на казанлъчани и на първите студенти! Те ще проправят пътя към развитието на тази форма към ТУ при нас.“

Откриването на основното звено е по предложение на ръководството на висшето училище и въз основа на проект, положително оценен от Националната агенция за оценяване и акредитация.

В Технически колеж – Казанлък ще се обучават студенти по специалности от професионално направление „Машинно инженерство” за придобиване на висше образование със степен “професионален бакалавър”. Капацитетът на учебното заведение е 230 студенти и е съобразен с институционалния капацитет на Техническия университет – София.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн