102-ма полицаи-стажанти завършиха подготовката си в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Областният управител Гергана Микова присъства днес на тържествената клетва на завършващи стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък. Учебното заведение е в структурата на Академията на МВР. Гости на събитието бяха зам.-министрите на МВР Стефан Балабанов и Милко Бернер, депутатът Маноил Манев, ректорът на Академията на МВР доц. д-р Неделчо Стойчев, новият директор на ОД МВР Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев, родители и близки.

Преди тържествения ритуал по полагане на клетвата официалните лица поднесоха венец и се поклониха пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи, който се намира на територията на Центъра.

Приветствени слова към курсистите се обърнаха ректорът на Академията, зам.-министърът Стефан Балабанов, областният управител. Г-жа Микова поздрави младите мъже и жени за техния избор да служат на родината и да се грижат за спокойствието, сигурността и имуществото на българските граждани. Тя им пожела успех в трудната и отговорна професия.

102-ма стажанти, от които 6 жени, положиха клетва по Етичния кодекс на служителите на МВР и обещаха да изпълняват с чест и достойнство своя дълг, като издигат положителния имидж на вътрешното министерство. Новите служители на МВР са завършили курс за млади изпълнителски длъжности „Водач на оперативен автомобил II степен” и „Младши автоконтрольор II степен”.

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн