Възможност за младежи до 27 години да учат за строители в Германия срещу добра стипендия

STZAGORA.NET
*
Ако сте младеж на възраст от 20 до 27 години и имате желание да се развивате в сферата на строителството, готови сте да учите немски в България и след това 3 години да се обучавате в Германия по една от специалностите „Бетонно и стоманобетонно строителство”, „Дърводелство” и „Пътно строителство”, попитайте в Бюрото по труда или в Агенция по заетостта на тел. 02/805 6844, както и по е-поща Mihaela.lyutskanova@az.government.bg

Германската обучителна институция BIW BAW Hessen-Thurindern е.V. в сътрудничество с Агенция по заетостта предлага възможност за 15 български младежи да се включат в 3-годишно дуално обучение в провинции Хесен и Тюрингия. Обучаващата институция е с опит с в обучение на млади хора от България в предприятия в строителната индустрия на провинциите. Подборът на участниците се извършва директно от обучаващата институция в едночасови разговори с помощта на преводач. По време на разговорите ще присъства и обучаващ се втора година българин. Така кандидатите ще могат да получат на място директна информация за условията на обучението.

Преди обучението в Германия участниците ще получат по 1600 евро на човек за обучение по немски до ниво В1 в България. Обучаваните ще получават /на база сключен и вписан в съответните камари договор/ възнаграждение за обучение от предприятието в размери, както следва: първа година – 705 евро на месец; втора година – 910 евро на месец,; трета година – 1130 евро на месец. Обучаващата институция съдейства за настаняване в квартири с много добри битови условия срещу наем с част от възнаграждението. Пътните разходи до Германия се покриват от лицето. Обучението в Германия се предвижда да започне на 02.10.2017 г.

Няма време!

Повече информация за старозагорци на телефони 042/697 560 или 042/697 569, регистрация като безработен не се изисква!
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн