Доброволните почиствания на парк “Бедечка” стават традиция

STZAGORA.NET
*
Нова традиция вече има в Стара Загора. Защитниците на парка “Бедечка” направиха доброволните почиствания на мястото редовни. Само за последния месец почистванията бяха три, а междувременно се случиха и няколко спонтанни акции. Почистванията ще продължат. Подробна информация за новите акции вижте на емблематичната страница във “Фейсбук” “Запазете Бедечка” (fb.com/bedechka).

В хода на месеца бяха възстановени няколко алеи, които досега бяха затиснати под подивялата растителност. Паркът не се поддържа от години, защото терените се оказаха частни и Общината нямаше как да се грижи за голяма част от тях.

Бяха засадени цветя и бяха възстановени пейки. Това са вероятно първите системни действия по реално облагородяване на парка от десетилетия насам. Тепърва защитниците на Бедечка обещават, че ще започне сериозна работа по облагородяване на парка.

В местен референдум през юни 85% гласуваха за запазване на застрашения от застрояване парк. Референдумът не достигна прага за задължителност, но кметът Живко Тодоров още преди това беше заявил, че ще се съобрази с резултата.

Тодоров предприе и стъпки за запазване на парка чрез замяна на частните имоти на територията на зелената площ. Очаква се гласуването на новия устройствен план за запазване на парка да е през септември.

#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн