ГЕРБ – Стара Загора призовава гражданите за активност на предстоящия референдум за „Бедечка“

STZAGORA.NET
*
Призоваваме гражданите, членовете и симпатизантите на ГЕРБ към активност на предстоящия местен референдум за „Бедечка“, който ще се проведе на 18 юни. Нека излязат и да покажат ясно своята позиция с „ДА“ или „НЕ“. Това каза областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов, който заедно с народния представител и общински ръководител Емил Христов се срещнаха с представители на групата „Запазете Бедечка“. Според Пламен Йорданов е порочно която и да е политическа партия да взема определена позиция по въпроса, защото по този начин референдумът се политизира, което противоречи на демократичните ценности. „Това е официалната ни позиция“, посочи Емил Христов, според когото е недопустимо да се агитира партийно за едната или другата страна.

„Моята лична позиция е, че е по-добре в Стара Загора да има още един парк, тъй като обичам да се разхождам с децата си на „Аязмото“, на „Загорка“ – подчерта Пламен Йорданов. Според него обаче чрез референдума се дава възможност за вземане на прозрачно, гражданско решение. „Ние трябва да обясняваме на хората, че е важно да излязат и да гласуват, а не да политизираме и предопределяме избора им“, категоричен бе областният координатор на ГЕРБ.

„Един от основните проблеми в момента е, че хората не знаят къде ще гласуват. Не са информирани, че това са избирателните секции, в които гласуват обичайно по време на избори, подчерта Живка Александрова от „Запазете Бедечка“. „Това бе изненада за нас, тъй като тук имаме опит с референдума за полигона „Змейово“ – посочи Мариана Стоилова.

„Това не говори добре за гражданското общество – от една страна гражданите изискват много, а от друга не се информират и нямат нужната активност по важните въпроси, какъвто е референдумът на 18 юни“, отбеляза Пламен Йорданов.

От „Запазете Бедечка“ декларираха по време на срещата, че зад тях не стоят политически сили, а това, което ги води, е единствено общественият интерес. Те предоставиха на Емил Христов и Пламен Йорданов копия на документи, които според тях доказват тезите, които защитават.
#социални бутони


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн