Община Стара Загора със „Зелен Оскар“ от годишна класация

STZAGORA.NET
*
За седма поредна година класацията на b2b Media оцени и отличи най-зелените компании, общини, държавни организации, неправителствени организации и дори стартиращи компании, опериращи в България.

В Националния конкурс “Най-зелените компании в България” предприятия от всички сфери на икономиката у нас се конкурираха в общо 16 категории.

В категория „Обществени организации, общини и държавни структури“ „Зеленият оскар“ беше присъден на Община Стара загора.

Общината е оценявана по общо 45 критерия, сред които използване на енергоспестяващи системи, ниво на енергийна ефективност, инвестиции за намаляване на вредното въздействие от дейноста върху околната среда, екологични инвестиции, популяризиране на зелени практики, рециклиране и иновативни практики за използване на ресурсите, подкрепа за зелени инициативи и др.

С многобройните си паркове и градини Стара Загора отдавна е известен като един от най-зелените градове в България. Ръководството на Община Стара Загора призовава гражданите на града да се произнесат за бъдещето на „Бедечка“ на предстоящия, по решение на Общинския Съвет, местен референдум на 18 юни 2017 г.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн