Районна прокуратура – Казанлък погна измамници, събирали дарения уж за Дом “Мария Луиза” в Бузовград

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Казанлък се самосезира по повод публикация в информационния сайт „Press TV Казанлък“ от 11 май 2017 г. за неправомерно „събиране на дарения от името на Фондация за дома за деца в с. Бузовград, като десетки минувачи били приканвани да дадат своята лепта за нуждаещите се“. В публикацията се твърди още, че от Дома за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза“ в с. Бузовград, общ. Казанлък, не са били уведомени за подобна акция, не са участвали в нея и не било практика по този начин да се събират средства за Дома.

Районната прокуратура е разпоредила незабавна проверка по случая по реда на Надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите, с оглед сочените данни за престъпление по чл.209 ал.1 от Наказателния кодекс – измама.

Възложено е да бъдат разпитани свидетели, служители на Дома и др. Разпоредено е да се предприемат действия по установяване на извършителите на измамата. Проверката се извършва в едномесечен срок.
#junсоциални бутони


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн