Тази вечер от 20 часа пред Общината: Откриват Националната универсиада 2017 с участието на 1300 студенти в 13 вида спорт

STZAGORA.NET
*
Довечера (9 май, вторник) в 20.00 часа на площада пред община Стара Загора ще започне тържественото откриване на Националната универсиада 2017. Там ще бъдат строени блоковете на академичните отбори, участници в нея. Със свои демонстрации в програмата ще се включат възпитаниците на Спортно училище „Тодор Каблешков“, състезатели на различни спортни клубове. В програмата под наслов „Ние българите“ ще се представят ученици от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Хр. Морфова“ и малките изпълнители от ансамбъл „Загорче“.

Универсиадата е едно от най-мащабните спортни събития в страната, организирано от Асоциацията за университетски спорт „Академик“, с подкрепата на Община Стара Загора. Четвъртото й издание започва на 8-ми и ще завърши на 14-ти май. Близо 1300 студенти ще участват в състезанията по 13 вида спорт – футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, хандбал, тенис на корт, тенис на маса, карате, джудо, кикбокс, катерене, ориентиране и плуване.

Община Стара Загора предостави безплатно цялата си спортна база за предстоящите състезания, освен това подпомага и финансово Националната универсиада. Стара Загора е силно ангажиран със спорта град и не случайно бе определен за Европейски град на спорта за 2017 г., по инициативата тече мащабна програма от стотици събития и активности.

След Стара Загора 2017 ще бъдат определени българските участниците в Световните летни университетски игри, които предстоят през август в Тайпе.

„Това е едно от най-мащабните спортни събития в страната. Стана традиция събитията, организирани от АУС Академик всяка година да бъдат надграждани, убеден съм, че и сега в Стара Загора ще бъде така. Благодаря на Тракийския Университет, представил безплатно базата си, тъй като в момента най-големият проблем пред университетския спорт е ползването й, за което в цялата страна отиват огромни финансови средства на висшите училища“, заяви на пресконференция доц. Златко Джуров, председател на Асоциацията за университетски спорт (АУС) Академик.

Общинското ръководство също предоставя безплатно цялата база за предстоящите състезания, освен това подпомагаме финансово Националната универсиада. Стара Загора е силно ангажиран със спорта град и не случайно бе определен за Европейски град на спорта за 2017 г., по инициативата тече мащабна програма от стотици събития и активности, съобщиха от Общината.

След Стара Загора 2017 ще бъдат определени българските участниците в Световните летни университетски игри, които предстоят през август в Тайпе. Въпреки големите успехи – пет световни титли за две години – участието на българските студенти в последните световни игри и първенства бе силно ограничено поради липса на достатъчно средства..

Призьорите на Националната универсиада в Стара Загора ще се окичат с уникално красиви медали, поръчани специално от Корея. Резултатите ще могат да се следят и във Facebook страницата „Асоциация за университетски спорт „Академик“.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн