Пъстър афиш за пролетните празници в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
По традиция пъстър и многообразен и тази година е афишът на Община Стара Загора, посветен на жизнерадостните пролетни празници.

Няколко акцента се открояват в съвместните прояви на Центъра за подкрепа на личностното развитие, Школата по изобразителни изкуства, Регионалния исторически музей, Библиотека „Родина“, читалищата и др.

На 25 февруари от 10.00 ч. в парк „Пети октомври“ ще бъде открита голяма изложба на мартеници, изработени от деца от детските градини и училищата в Стара Загора. Ателиета за изработка на мартеници на 4-то ниво в музея ще заработят с пълна сила на 28-ми февруари, от 10.00 ч. до 12.00ч. и от 14.00 ч. до 16.00 ч.

На 1 март празнува старозагорският Зоопарк, чиято 60-та годишнина от откриването ще бъде отбелязана тази година. Тържествено украсен, огласен от детски песни и танци и изпълнен с веселба, посреща своите гости. На празника се радват и всички негови обитатели, закичени за здраве с мартеници. Най-голямата атракция е празничното пролетно веселие на мечата поляна и кръщаването на бебета-животни от Баба Марта и децата с най-българските имена.

Много очакван и обичан е Празникът на коня Тодоровден, който ще бъде отбелязан на 4-ти март с турнир по конен спорт и атрактивна програма на Конната база на Тракийски университет в кв. „Кольо Ганчев“. Състезанието включва прескачане на препятствия с височина 60 см., 100см. и 120 см., в което майсторство показват ездачи от различни клубове. Разнообразна програма с много изненади и традиционна вкусна скара превръщат събитието в любимо място за срещи с приятели и начин за приятно прекарване на свободното време за старозагорци и гостите на града.

Коне и техните ездачи от цялата област тръпнат в очакване на Тодоровден, за да премерят сили в село Михайлово на празника „Тодоровден – въплътен в традицията и в силата на Коня“. Очакванията са за атрактивен празник с гонки и кушии, състезания за най-смелите и силните, конкурси, много настроение и награди. Организатори на проявата са кметството на с. Михайлово и НЧ „ Пробуда -1921“.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн