Лиляна Павлова и Емил Христов – с най-много номинации в листата на ГЕРБ Стара Загора за депутати

STZAGORA.NET
*

Лиляна Павлова

Емил Христов

Общинско събрание на ПП ГЕРБ в Стара Загора, проведено снощи в конферентната зала на хотел “Мериан палас”, излъчи 18 номинации за кандидат-депутатската листа на партията за предсрочните парламентарни избори на 26 март т.г.

Най-много гласове бяха дадени за общинския ръководител на ПП ГЕРБ в Стара Загора и председател на Общинскя съвет Емил Христов, както и за досегашния регионален министър Лиляна Павлова, която два пъти е била водач на листата на ГЕРБ в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район – за парламентарните избори през лятото на 2013 г. и есента на 2014 година. Председателят на Областния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и депутат в 43-тото Народно събрание Пламен Йорданов я представи като разпознаваем политик, направил много за Стара Загора и региона, включително цялостното обновяване на транспорта в областния град. Един от тя по всяка вероятност ще оглави и сегашната листа, но това ще стане ясно след решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, което се очаква след приключване на всички общински събрания в областта до 6 февруари.

От досегашните народни представители номинации получиха д-р Кирил Добрев и Маноил Манев. Номинирани са и депутатите в 41-то Народно събрание Пламен Русев и Нели Калнева. Сред другите имена по-разпознаваеми са Радостин Танев (областен координатор на Младежкия ГЕРБ), Росица Копривчина (директор на Дирекция “Стопанска политика” в Община Стара Загора), Мирослав Чобанов и Николай Николов (настоящи общински съветници), Бояна Танева (член на МГЕРБ, завършила “Европейско право” в Лондон), Димо Димитров (председател на Колегията на юристите в Стара Загора и общински съветник) и др.

В листата много силно е представен Младежкият ГЕРБ – младите хора в списъка са повече от половината.

Първоначално номинираните за листата бяха 21 на брой, но трима от тях – Гочо Карагьозов, Ангел Филипов и д-р Веселина Георгиева си направиха самоотвод по време на обсъждането на кандидатурите. Преди събранието изричното си желание да не бъдат номинирани изразиха Пламен Йорданов, Николай Диков, Милена Желева, Диян Димитров и др.

Номинационното събрание на ПП ГЕРБ в Раднево приключи ден по-рано с номинацията на Димитър Димитров, който има частен бизнес.

Тази вечер ще се проведе и събранието в Казанлък.
*vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн