Граждани протестират срещу намерението да се изградят метални платформи по брега на езеро “Загорка”

STZAGORA.NET
*
Жалба и гражданска подписка с около 200 подписа, събрани само за няколко часа днес, срещу проекта за изграждането на 40 метални платформи по брега на емблематичното за Стара Загора езеро „Загорка“, за който съобщихме по-рано, бяха внесени официално в община Стара Загора. Жалбата и подписката са инициирани от граждани и екипа на Парк-Хотел „Стара Загора“. Те са адресирани до кмета на общината г-н Живко Тодоров и до председателя на Общинския съвет г-н Емил Христов.

„Екипът на Парк-Хотел „Стара Загора“ и стотици граждани остро протестираме срещу самоволното намерение на Клуба по спортен риболов да монтира 40 метални платформи по протежение на брега на емблематичното за града езеро „Загорка“! Ние, като стопани на езерото, сме възмутени от начина, по който Клубът по спортен риболов посяга на ландшафната среда и външния вид на езерото, както и на част от парк „Бедечка“, се казва в жалбата. „Винаги сме смятали, че езеро „Загорка“ трябва да остане една красива водна площ, около която старозагорци и гостите на града да се разхождат, да спортуват на чист въздух и да се любуват на красивите гледки“, казват от управата на Парк-Хотел „Стара Загора“. Спортният риболов, замятането на спининг, застрашава с инциденти почиващите около езерото. – се казва още в жалбата.

В петзвездния комплекс научихме за строителните намерения на Клуба по спортен риболов по бреговата ивица на езеро „Загорка“ случайно по Коледа. Тогава водите на езерото са били изпуснати именно за старта на монтажа на въпросните платформи. От последвали публикации в пресата по-късно разбрахме, че става дума не за единици, а за 40 метални платформи, от които риболовците да замятат и да провеждат състезания.

В жалбата се настоява проектът на Клуба по спортен риболов за платформите да бъде спрян. Засега поставянето им не е започнало поради неблагоприятните метеорологични условия.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн