27 аварийни екипа работят за възстановяване на електрозахранването в Старозагорска област

STZAGORA.NET
*
Аварийните екипи на EVN България Електроразпределение успяха да възстановят електрозахранването за по-голямата част от населени места, които бяха засегнати от снеговалежите през последното денонощие. Към 17:00 ч. на 06.01.2017 г. с нарушения в захранването остават 27 села, като целта е да получат захранване до края на деня.

Основните затруднения със захранването са в областите Стара Загора и Сливен. В област Стара Загора без електрозахранване цялостно или частично остават 4 села. Броят на засегнатите села беше значително редуциран, след като в сутрешните часове техният брой бе над 60. В областта има затворени пътища, което възпрепятства достъпа на екипите, които продължават да работят за възстановяването на скъсаните въздушни проводници. В област Стара Загора 27 аварийни екипа продължават работа.

В област Сливен без електрозахранване цялостно или частично остават 10 села. Допълнително ситуацията е усложнена, тъй като в областта са налице 7 счупени електрически стълба. В района на Котел, около село Стрелци, достъпът на екипите е силно затруднен поради затворени пътища. Общо 25 екипа на дружествoто работят по справяне с повредите. Дружеството ще осигури и 3 броя дизел генератори с цел осигуряване на снабдяването – в с. Кортен, както и 2 генератора за вилната зона на гр. Сливен.

В област Пловдив екипите работят по отстраняване на възникнали повреди в районите на Сопот, Клисура и Хисаря.

В останалите области, обслужвани от дружеството в Югоизточна България, включително Родопите, ситуацията с електрозахранването е нормална при зимни условия със снегонавявания. Важен фактор за липсата на висока аварийност е 70 км електропроводи, които компанията вкопа в земята през последните две години в планински и пресечни области. Доброто сътрудничество с горските стопанства в Южен централен район по изпълнение на просеките също се оказа силен фактор за предотвратяване на аварии.

Общо 110 групи на EVN България Електроразпределение във всички области работят за цялостно възстановяване на захранването. Дружеството остава в готовност във всички райони с оглед възможното обледяване на електропроводи при прогнозираните минусови температури, a на места и продължаващите снеговалежи.
#junбутони за споделяне


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн