ГЕРБ – Стара Загора с дарение за реставрация на храма „Св. Теодор Тирон“

STZAGORA.NET
*
На Богоявление общинските съветници и народните представители от ГЕРБ – Стара Загора, както и ръководството на Община Стара Загора, направиха дарение в размер нa 6300 лв., за да подпомогнат реставрацията на стенната иконопис в храма „Св. Теодор Тирон“, намиращ се в парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото).

„Правим това дарение с уверението, че винаги ще вървим до вас и ще ви подкрепяме, защото това е нашият път“. С тези думи общинският председател на ГЕРБ Емил Христов се обърна към Старозагорския митрополит Киприан. „Подкрепихме призива за финансова подкрепа за спешна реставрация на иконописa – творение на всепризнатия проф. Николай Ростовцев и художникa Владимир Егер. За реставрацията на параклиса са необходими средства, с които предстоятелството на храма нe разполага. Нашата подкрепа е продължение на последователната политика на ГЕРБ за възстановяване и изграждане на православни храмове у нас“ – подчерта Емил Христов.

„С огромна благодарност ние, членовете на Епархийския съвет и на Старшия Епархийски съвет, както и всички свещенослужители, приемаме дарението, което ще спомогне за изографисването на храма“ – каза Митрополит Киприан. „Нека Господ ни помага в добрите дела, за да може в мирнотворие, в добротолюбие, нашата Православна църква да бъде полезна на обществото, така както Вие, като изпълнителна власт на местно ниво, да бъдете полезни както на църквата, така и на всички хора“ – допълни той.

Параклисът „Св. Теодор Тирон“ е изографисан през 1944 г. Стилът на иконописите е уникален и се отличава както с множество малки квадратчета, наподобяващи мозайка, така и с богатата гама от цветове, които са използвани.

През октомври 2015 г. старозагорските общински съветници от ГЕРБ дариха 10 хил. лв., зa дa бъдe дoвъpшeнa цъpквaтa „Cв. Гeopги“ в ceлo Moгилa.

Пpeз 2013 г. ГEPБ дapи 103 000 лв. зa нoвoпocтpoeния xpaм „Cв. Игнaтий Cтapoзaгopcки” и мaнacтиpa „Cвeти Aтaнacий” кpaй ceлo Злaтнa ливaдa.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн