Антон Андонов, член на Изпълнителния комитет на ВМРО-БНД: Ако Европа не разбере тези уроци, ще последват още по-неприятни неща

STZAGORA.NET
*
Случилото се в Германия не се различава по никакъв начин от това, което стана преди време в Брюксел и Париж, дори и от атентата в Анкара. Просто има война и тя си върви по фронтовете, които съвременният тероризъм поддържа. Там няма фронтова линия, няма армии. Има удари върху обикновените хора, които със сигурност нямат вина за това положение, което се създава в момента.

Това е поредното доказаталство за това, което ние отдавна говорим – че решаването на този проблем трябва да бъде изнесено там, където е неговото огнище. А именно – в северноафриканските страни и в богатите арабски държави. Защото те са генераторите на подобни неща. И те няма да спрат. Напротив, ще зачестяват.

Берлин е 8-милионен град. По време на Коледа е трудно която и да е държава, ако изключим Израел, която има високи стандарти за сигурност, да вземе абсолютно адекватни мерки против възможен терористичен акт. Оттам нататък това може да се случи в абсолютно всеки европейски град. Затова още веднъж ще кажа, че ние трябва да изнесем нашата борба там, където е огнището на заразата. Това няма да стане с високопарни приказки за арабски революции, за демокрация и т.н. Тези хора не са готови за подобни неща. Те вярват в техния си бог и в негово име биха направили абсолютно всичко. Неслучайно атентатът срещу руския посланик и ударът в Берлин се случиха с час-два разлика само. Тези неща се движат от един център.

Цялата истина е следната: ако досега войната я гледахме по телевизията и беше някъде далеч, сега вече я виждаме в нашите градове. И ако Европа не разбере тези уроци, ще последват още по-неприятни неща, за съжаление.

Ние тук, в България, трябва да възприемем доста по стриктна политика по опазване на границата. Армията и жандармерията на границата и използване на сила, когато е необходимо, за да можем поне отчасти да се опазим от това нещо, което предстои. Връщане на военната служба – задължително. Защото светът, в който нямаше нужда от наборна армия, вече не е същият. Реално в България има не повече от 4-5 хиляди души, които имат подготовка да водят военни действия. Това трябва да бъде направено. Просто идва такова време. Нека да не си заравяме главата в пясъка и да разберем, че глобалният свят вече не съществува. Големите държави отвориха кутията на Пандора заради петролните си интереси. И ако ние не сме подготвени за това нещо, ще берем ядове.
#jun



бутон за сайт


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн