Съветници от ВМРО, НФСБ и “Атака” внесоха в ОбС декларация против изграждането на бежански центрове в община Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Общинските съветници Антон Андонов (ВМРО-БНД), Гергана Микова (НФСБ) и Михаил Михайлов (АТАКА) внесоха предложение в Общинския съвет на Стара Загора за декларация против изграждането на бежански центрове от отворен и затворен тип и заселване на нелегални имигранти на територията на Община Стара Загора.

В текста се напомня, че Германия, която изпитва най-силно имигрантския натиск, е възможно да изиска от България да приеме обратно имигрантите, регистрирани първоначално на наша територия. Цитира се и скорошното изказване на вицепремиера в оставка Румяна Бъчварова, че общините в България сами трябва да вземат решение дали да заселват имигранти на своя територия.

“Предвид нестабилната външно- и вътрешнополитическа обстановка в България и света и допускането и разселването на мигранти на територията на ЕС и България, в мнозинството си представляващи радикализирани ислямистки маси, включващи лица от арабски, африкански и средно-азиатски произход, абсолютно невписващи се в бита и културата на хилядолетния ни град, ние предлагаме да бъде приета декларация за недопускането им на територията на община Стара Загора и против създаването на центрове от какъвто и да е тип. Това би предизвикало тревога и усещане за несигурност у старозагорци, чиито интереси сме длъжни да защитаваме” – се казва в мотивите към предложението.

Напомня се и за погрома над бежанският център в Харманли, за десетките ранени български полицаи, за опасността от зарази и случаите на битова престъпност. “Те са изключително показателни за това, какво би могло да се случи навсякъде, където има такива центрове. Там всеки българин може да бъде незащитена, потенциална жертва на една безмилостна агресия” – заявяват вносителите на предложението. Според тях старозагорци не бива да бъдат потърпевши от европейската политика на криворазбрана солидарност и на късно осъзнати грешни решения по отношение на мигрантската криза в Европа.

Тримата общински съветници предлагат Общинският съвет в Стара Загора да приеме декларация против изграждането на бежански центрове от отворен или затворен тип и настаняването на имигранти на територията на общината. Настоява се евентуалните действия в тази насока задължително да бъдат съобразени с мнението на гражданите на Стара Загора.

От бъдещите правителства на Република България се иска да не се взимат решения за разкриване на имигрантски центрове от открит или закрит тип на територията на община Стара Загора, както и да не се настаняват временно или постоянно имигранти в други обекти, собственост на държавата.

“Изразяваме готовността си да предприемем всички позволени от Закона действия, за да не допуснем изграждане от страна на централната държавна власт на подобни центрове на територията на община Стара Загора – е записано в проекта за декларация. – Категорично заявяваме, че за решаването на въпроси, касаещи местната сигурност, от приоритетно значение е мнението на местното население. Никой няма право да налага на обществото решения, които изискват широко и открито обществено обсъждане или дори провеждането на местен референдум.”
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн