Живко Тодоров пред актива на ГЕРБ в Стара Загора: Свършили сме не малко работа, продължаваме напред

STZAGORA.NET
*
Благодаря на всички, че винаги сме били заедно в хубави и лоши моменти. Благодарение на вас се дължи силата на ГЕРБ. Това каза Живко Тодоров, областен координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора по време на Общото събрание на партията, което се проведе на 5 декември вечерта в конферентната зала на хотел „Мериан палас“. След събитието бе отбелязана и 10-годишнината от учредяването на ГЕРБ.

„Благодаря ви за неуморната работа всеки ден по градове, квартали и села, обърна се към членовете на ГЕРБ Живко Тодоров. „Благодаря на екипа на общината, на общинските съветници, с които работим всеки ден за решаване на проблемите на града и общината. Свършили сме не малко работа, с ясни резултати. Продължаваме напред“.

„Относно изминалите президентски избори бяха казани много неща, но най-важното не бе посочено, а именно, че хората в днешно време не искат да предпоставят избора им. Това е важен извод, за да имаме мотивация за работа в бъдеще. Сега е моментът да кажа, че номинациите за народни представители ще бъдат извършени изцяло от структурата на ГЕРБ и ще бъдат подредени от вас, категоричен бе Живко Тодоров. Важен е вътрешният избор и след това външният“.

„ГЕРБ бе създадена преди 10 г. поради необходимостта от нова партия с нови хора, които са необременени. Чудеса не може да очакваме, но нека си спомним къде бяхме 2006 г. Сега след президентските избори виждаме, че същите стари фигури, заради които и аз влязох в политиката, заради които бе създадена ГЕРБ, са се появили отново на предна линия и дават пресконференции и съвети. Тези хора отвратиха всички преди и сега отново си служат с манипулации. Всички си спомняме 90-те години и не ГЕРБ тогава създаде мафиотската държава, а всички онези от червената върхушка, които сега имат претенции да управляват“, категоричен бе Живко Тодоров.

„Имаме стабилна местна структура, работеща и можеща. Така е и в Казанлък, където Галина Стоянова промени града, с работата и амбицията си повдигна духа и самочувствието на съгражданите си. В Гурково имаме кмет и за първи път той е различен от БСП. В Мъглиж, въпреки малките възможности на бюджета, се върви смело напред. В Раднево, в сложна обстановка спечелихме местните избори и там предстои много работа. Трудно е навсякъде, но не трябва да оставяме популизма да ни води, така както в момента го правят много други партии. Всички знаем, че доходите в България са малки, заплатите са ниски, и че това е основен проблем. Но да обещаваш сега големи пенсии, а след няколко години да няма пари дори за малки такива, е безотговорно и опасно“, подчерта Живко Тодоров.

Той посочи основните проекти, върху които работи общината през тази и следващата година – пешеходната зона, Аязмото, кварталите „Три чучура – север“, „Самара“ 1 и 2, чрез които ще продължи промяната на инфраструктурата, новият етап на транспортния проект и много други. „Предстоят срещи по квартали и в селата от общината, преди гласуването на бюджета за 2017 г., за да бъдат набелязани най-важните за решаване проблеми. На тях ще присъстват зам.-кметовете и специалисти от общината. Този механизъм доказа, че работи и така сме близо до хората и реалните им въпроси“, категоричен бе Живко Тодоров.

„Искаме да ви чуем – какво видяхте през изминалите 10 години, как работихме, какво направихме, каква е оценката ви, каза пред местната структура на ГЕРБ Емил Христов, общински ръководител на партията и председател на Общинския съвет в Стара Загора. „Критикувайте ни ако трябва, предлагайте ни решения, защото е важно да очертаем по най-добрия начин пътя, по който ще вървим през следващите години. Всяко едно мнение е от значение. Тези 10 години бяха изпълнени с много трудности, но и с много хубави моменти, които не са свършили. Положихме големи усилия, за да създадем една мощна организация от нулата. Това се случи, защото всички ние вярвахме в идеята, в онова което правим – честно, почтено и с мисъл за хората. Вярвахме и доказахме, че когато сме обединени можем да постигаме неща, които не са правени повече от 20 г. Трябва да знаете, че доброто, свършено от ГЕРБ и в национален, и в местен план в общините, е трън в очите на всички останали, чиято единствена цел е с всякакви средства да се доберат до управление и власт“, подчерта Емил Христов. „Поставихме си амбициозни цели – Стара Загора да бъде пример за развитие, и я постигнахме. Работихме много през миналия мандат, продължаваме с тези темпове и сега. Честно и почтено управление, което работи в интерес на хората – това е, което ни води и в Общината, и в Общинския съвет“.

„Вярно е, че загубихме последните избори за президент“, посочи общинският ръководител на ГЕРБ. „Няма партия, която вечно да печели избори, но има партия, която винаги ще бъде на върха. Нашата цел с вас е да работим за интереса на хората в града и общината. Убеден съм и вярвам, че оттук нататък ще продължим по този път упорито и заедно, така че на следващите избори отново да спечелим доверието на хората“.

На събитието в хотел „Мериан палас“ присъстваха народните представители от ГЕРБ – Стара Загора, общинските ръководители на партията от областта, кметове издигнати от ГЕРБ, общински съветници, както и стотици членове на партията. Гост на събранието бе областният управител Георги Ранов.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн