От вторник за 10 дни движението по АМ „Тракия“ в района на Чирпан ще е двупосочно по едно платно

STZAGORA.NET
*
От утре – 6 декември, движението по АМ „Тракия“ в района на Чирпан ще се извършва двупосочно по едно платно от 169-ти до 171-ви километър поради извършване на ремонтни дейности. Те ще бъдат изпълнени по нова, експериментална технология, която позволява да се работи при настоящите метеорологични условия. Целта е ремонтните работи да завършат в максимално кратък срок. Индикативният срок е 16 декември.

През първия етап от ремонтните дейности ще се ограничи движението по платното за Бургас на АМ „Тракия“ от 169-ти до 171-ви км. Трафикът ще преминава двупосочно в платното за София. Ще се ограничи движението и по пътната връзка Свиленград – Бургас на АМ „Марица“, поради вливането й в участъка от АМ „Тракия“, който ще бъде ремонтиран. Пътуващите по АМ „Марица“ в посока Бургас е необходимо да продължат по АМ „Тракия“ в посока Пловдив и при пътен възел „Шишманци“ (150-ти км) да преминат в платното за Бургас.

Алтернативен маршрут за пътуващите по АМ „Марица“ в посока Бургас е при пътен възел „Димитровград“ да продължат по път I-5 Хасково – Стара Загора до включването в АМ „Тракия“ при 208-ми км – п.в. „Стара Загора“.

След приключване на ремонтните дейности в платното за Бургас ще се ограничи движението в посока София на АМ „Тракия“ от 169-ти до 171-ви км и трафикът ще се пренасочи двупосочно в платното за Бургас.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн