Масово облепят пътни знаци с комерсиални или други обяви

STZAGORA.NET
*
В центъра на Стара Загора, на кръстовището на улиците “Димитър Наумов” и “Боруйград”, от известно време върху пътен знак за еднопосочно движение има залепена обява за кредит. Обявата е голяма и е залепена по такъв начин, че компрометира сериозно знака, прескачайки всякакви граници на търпимост. Дотолкова го е превзела, че възприемането му от водачите е значително затруднено – отдалеч знакът лесно може да се сбърка с пътен знак Ж 13 – “Път без изход”. Характерното в случая е, че върху обявата е изписано на ръка името “Ненова” и два телефона. Върху знака е имало и други, по-малки обяви, от които са останали само следи след премахването им.

На много други пътни знаци в центъра на града има лепнати лепенки, предимно от футболни фенове. Някои по-нови, някои вече избледнели. Но те са сравнително малки и въпреки че загрозяват градската среда, все пак рядко пречат на видимостта и възприемането на знака. Докато в случая обявата за кредити е със значителни размери и е залепена много демонстративно точно в средата на табелата.

Попитахме в Община Стара Загора как се процедира в подобни случаи. Зам.-кметът Йордан Николов разпореди начаса служители на звено “Контрол на обществения ред” да отидат на място и да поемат случая. “Нашите хора минават, снимат знака, снемат обявите и вземат телефоните, ако има такива на тях. След което се обаждат на собственика, викат го и му съставят акт” – обясни той.

Проследихме на място идването на екипа. “Лепят вечер на тъмно, за да не ги види никои, и предимно по знаците в центъра на града” – обясниха инспекторите. Оказа се, че обявата за кредити е сложена на такава височина, че не може да се достигне от земята без стълба или нещо друго за стъпване. Оказа се и твърде здраво залепена. Така че премахването й остана да стои като задача.

Останаха и въпросите към онези старозагорци, които си позволяват да лепят или безсмислени лепенки на различни фен-клубове, или комерсиални съобщения като това в случая. Наистина ли смятат, че някой ще тръгне да се информира точно от там? И не осъзнават ли, че по този начин не само не допринасят за добрия вид на Стара Загора, но и вредят на имиджа на града ни?

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн