Лиляна Павлова: Спряно е сключването на нови договори за саниране, старите се изпълняват

STZAGORA.NET
*
Програмата за саниране НЕ е спряна. Кметовете са уведомени временно да преустановят сключването на НОВИ договори, докато парламентът приеме бюджет 2017 и потвърди продължаването на програмата – съобщи днес регионалният министър Лиляна Павлова.

Причината е, разясни Павлова, че сключените до момента договори са достигнали сумата от 1 млрд.лв., заложена в постановлението за изпълнението на програмата и гарантирана от бюджета.

“Правителството в оставка предложи увеличение с още 1 млрд.лв на бюджета на програмата, но на този етап не можем да гарантираме приемственост и нейното продължаване, предвид че останалите партии в парламента се обявиха срещу продължаване на санирането. Не може да поставим под риск и да оставим финансово необезпечени договори, ако останалите партии не подкрепят нейното продължаване. Поради достигането на разполагаемия към момента ресурс съм длъжна да предупредя кметовете временно да спрат приемането на нови документи. Това са чисто финансови ангажименти, които не са обвързани с резултатите от изборите. Ако в качеството си на министър не спра временно програмата преди парламентът да отпусне нов финансов ресурс, означава да стана потенциален клиент на прокуратурата” – допълва регионалният министър.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн